Calamar farcit de peu de porc amb espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gonzalo Ferreruela
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ferreruela

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 calamars mitjans
  • 500 g de peu de porc bullit i desossat
  • 1 all picat
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 ou
  • 1 cullerada de farina
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per fer els espinacs:
  • 250 g d'espinacs
  • 1 all laminat
  • 20 g de panses
  • 20 g de pinyons
  • 20 g de vi ranci

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els calamars separant el tub de les potes, reserveu els calamars, piqueu les potes i salteu-les en una paella amb una mica d'oli i all i julivert picat durant un parell de minuts a foc viu.

A continuació, desosseu els peus de porc, talleu-los molt petits, incorporeu-los a la paella de les potes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.

Després, poseu-ho tot en un bol o superfície ampla perquè es temperi (si són massa calents podria quallar l'ou en posar-lo) i, seguidament, barregeu-ho amb la farina i l'ou. Un cop estigui ben barrejat, ompliu una mànega amb aquesta barreja, farciu els calamars i deixeu-los reposar dues hores a la nevera perquè gelifiqui.

Mentrestant, tallem els calamars en llesques d'uns dos centímetres i rostiu-los en una paella amb una mica d'oli, per les dues cares.

Tot seguit, en una altra paella, daureu l'all amb una mica d'oli, afegiu-hi els espinacs, les panses, els pinyons i el vi ranci i deixeu-ho coure uns minuts perquè s'amari tot i s'evapori l'alcohol.

I ja per acabar, emplateu els talls de calamar i acompanyeu-los amb els espinacs.
Anar al contingut