Cabrit rostit amb albercocs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 espatlles de cabrit desossades
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • suc de 1 llimona
  • 2 grans d'all
  • pells d'una taronja ratllada
  • 8 albercocs en almívar
  • 1/4 de l de brou de xai
  • -12 navalles gallegues
  • 2 llesques de pa de motlle
  • oli de farigola
  • sal i pebre negre
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per començar, reduiu el suc de llimona en un cassó.
Quan estigui reduït, afegiu-hi una mica d'oli fred, remeneu-ho bé i amb aquesta barreja unteu l'espatlla de cabrit desossada, lligada i untada amb un gra d'all, i deixeu-ho reposar a la nevera tota la nit.

Per fer la laca, reduiu en un cassó l'almívar d'albercoc amb el brou de xai fins que agafi textura de mel.

Tot seguit, traieu el cabrit de la nevera, poseu-hi una mica de ratlladura de taronja per sobre, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 220 graus. Un parell de minuts abans d'acabar la cocció, unteu el cabrit amb la laca que heu fet i torneu-lo al forn perquè s'hi faci una crosta.

Mentrestant, poseu els albercocs en una paella calenta amb una mica d'almívar i deixeu-ho reduir fins que quedin caramel·litzats. Després, afegiu-hi el pa de motlle, tallat a daus i untat amb oli de farigola, i el julivert i remeneu-ho.
Anar al contingut