Cabirol al forn amb risotto de ceps

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Maria Boix
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya

INGREDIENTS

  • 4 costellam de cabirol
  • 200 g d'arròs del Delta
  • 4 ceps mitjans
  • 1/2 l de brou de carn
  • 8 calçots
  • 100 g de mantega
  • 1/2 ceba
  • sal, pebre i pebre en gra
  • 1 cabeça d'alls
  • 4 branquetes de romaní

PREPARACIÓ

Per començar, poseu mantega i ceba picada en un cassó.
Remeneu-ho una mica mirant que la ceba no quedi massa cuita. Després afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho coure fins que l'arròs quedi ben daurat. Mentrestant, salteu els ceps en una paella calenta amb una mica de mantega i salpebreu-los. No deixeu de remenar l'arròs. Afegiu-hi el brou de mica en mica perquè es vagi coent lentament. Quan els ceps estiguin daurats incorporeu-los al risotto, afegiu-hi una mica més de brou, apugeu el foc i deixeu-ho coure lentament. Per fer els calçots, saleu-los i incorporeu-los en una paella ben calenta amb oli. Després tapeu els ossos del cabirol amb paper d'alumini i salpebreu-lo. Llavors ja podeu posar-lo a coure en una paella calenta amb oli. Quan els calçots estiguin daurats, incorporeu-los a la paella amb el cabirol. Afegiu-hi alls, pebre, farigola i una mica d'oli. Tot seguit poseu la paella al forn a 200 graus durant 10 minuts. Després retireu el cabirol, els calçots i els alls de la paella i poseu-los en un plat. Per fer la salsa, poseu el brou a la paella que heu posat al forn i lligueu-ho amb una mica de mantega que anireu incorporant a poc a poc. Per muntar el plat poseu la salsa per sobre el cabirol i afegiu-hi un parell de cullerades d'arròs.
Anar al contingut