Burrito de pollastre a l'ast
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Corderas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pepa Tomate, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al pollastre a l'ast:
- 1 pollastre
- mitja llimona
- farigola i romaní
- 20 cl de conyac
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- Per a la compota de poma:
- 2 pomes Golden
- 100 g de sucre
- Per a l'allioli:
- 1 gra d'all
- 1 rovell d'ou
- 40 cl d'oli de gira-sol
- sal
- Per al burrito:
- 4 oblees de blat de moro
- 1 ceba tendra
- formatge emmental ratllat
- 8 talls de cansalada curada ibèrica
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el pollastre sencer, farciu-lo amb el buquet d'herbes i la mitja llimona, poseu-lo en una safata, tireu-hi un raig abundant d'oli d'oliva i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, durant 45-50 minuts a 180 graus.
Quan la part de dalt del pollastre sigui rossa, afegiu-hi el conyac, gireu-lo i acabeu-lo de coure el temps necessari, aproximadament uns 60 minuts.
Per fer la compota de poma, peleu la poma, talleu-la a daus petits, poseu-los en un cassó juntament amb el sucre, deixeu-ho coure a foc baix fins que aconseguiu una textura de compota.
Mentrestant, talleu la ceba tendra a làmines, salteu-la en una paella i reserveu-la.
Quan el pollastre ja estigui cuit, desosseu-lo i reserveu el pollastre i el suc de la cocció.
Per fer l'allioli, en un morter, aixafeu l'all amb una micaa sal fins a obtenir una pasta. Després, afegiu-hi el rovell d'ou i l'oli d'oliva a poc a poc, doneu-hi voltes fins a aconseguir que s'emulsioni i reserveu-lo.
A continuació, estireu les oblees en una superfície seca i farciu-les, de punta a punta, amb el pollastre, la compota de poma i la ceba tendra. Tot seguit, talleu la cansalada a tires, afegiu-la al burrito, poseu-hi també una mica del suc del rostit, enrotlleu el burrito com si es tractés d'un caneló i segelleu-lo per les puntes amb formatge ratllat.
Finalment, en una paella amb oli calent, planxeu el burrito per totes bandes fins a aconseguir un toc cruixent.
I ja per acabar, emplateu els burritos i serviu-los acompanyats d'un morteret amb l'allioli i la mica de suc del rostit.
Quan la part de dalt del pollastre sigui rossa, afegiu-hi el conyac, gireu-lo i acabeu-lo de coure el temps necessari, aproximadament uns 60 minuts.
Per fer la compota de poma, peleu la poma, talleu-la a daus petits, poseu-los en un cassó juntament amb el sucre, deixeu-ho coure a foc baix fins que aconseguiu una textura de compota.
Mentrestant, talleu la ceba tendra a làmines, salteu-la en una paella i reserveu-la.
Quan el pollastre ja estigui cuit, desosseu-lo i reserveu el pollastre i el suc de la cocció.
Per fer l'allioli, en un morter, aixafeu l'all amb una micaa sal fins a obtenir una pasta. Després, afegiu-hi el rovell d'ou i l'oli d'oliva a poc a poc, doneu-hi voltes fins a aconseguir que s'emulsioni i reserveu-lo.
A continuació, estireu les oblees en una superfície seca i farciu-les, de punta a punta, amb el pollastre, la compota de poma i la ceba tendra. Tot seguit, talleu la cansalada a tires, afegiu-la al burrito, poseu-hi també una mica del suc del rostit, enrotlleu el burrito com si es tractés d'un caneló i segelleu-lo per les puntes amb formatge ratllat.
Finalment, en una paella amb oli calent, planxeu el burrito per totes bandes fins a aconseguir un toc cruixent.
I ja per acabar, emplateu els burritos i serviu-los acompanyats d'un morteret amb l'allioli i la mica de suc del rostit.