Bunyols

Puntuació:

3,07 / 5

Categoria:
postres
Aliment principal:
altres
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (425 vots)

Ingredients

  • Per a 1,5 kg de bunyols (unes 70 peces):
  • 1 kg de farina de blat
  • 375 ml d’aigua
  • 200 g d’ou (4 unitats)
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • 20 g de sal
  • 20 g de llevat de cervesa
  • oli
  • Per fer l’acabat:
  • sucre
  • 100 ml d’aigua
  • 100 ml d’anís

Elaboració

Per començar, poseu en un bol tots els ingredients, barregeu-los manualment durant un minut i deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Seguidament, treballeu aquesta massa a sobre del taulell donant-hi cops i fent-hi plecs. Després, deixeu-ho reposar en bloc durant dues hores, tapat amb una tela. Quan hagi reposat, feu unes barres amb la massa, talleu-les de manera que en pugueu anar fent unes petites boletes i deixeu-les fermentar durant dues hores més, a sobre d’una llauna, a uns 26ºC.

Mentrestant poseu a escalfar una paella amb força oli.

A continuació, agafeu les boletes amb els dits, aixafeu-les per fer-hi un petit forat al mig i fregiu-les a la paella amb l’oli ben calent. Quan estiguin rosses, deixeu-les sobre un paper de cuina perquè s’eixugui l’oli.

Finalment, feu una barreja d’aigua i anís a parts iguals, remulleu els bunyols en la barreja i, de seguida, arrebosseu-los amb sucre.

Fotos de la recepta (4)

Valoració nutricional

sticsa

El procés de fermentació millora el contingut nutritiu de la massa i el fa més digerible.

Lloc

L’espiga d’or

Cuiner: Jordi Morera

C/ Comerç, 17. Vilanova i la Geltrú.

93 893 17 42

La música

La cançó: Nada Tudo

Intèrpret: Marisa Monte

Comentaris (5)

  • 12/02/2013 10:34:57 Marca com a ofensiu

    Som a la Quaresma. És temps de bunyols, bacallà i peix.

  • Els bunyols m'han sortit molt bé, alguns més bonics que els altres, una qüestió de pràctica, i han tingut molt d'èxit. Moltes gràcies per explicar les coses tan bé, i per haver-nos donat la recepta sencera i correcta, una cosa no gaire habitual, diria. Com que visc en un lloc molt petit, poder fer les coses a casa quan em convé és una gran cosa! També vaig fer els pans d'espelta i el de sègol amb cervesa. Bonissims! Salut!

  • 14/03/2012 21:45:02 Marca com a ofensiu

    Estan per llepar-se els dits, són molt fàcils de fer, sobretot el secret és plegar la massa com diu al video, així puja millor. Bon Profit.

  • 28/02/2012 20:40:01 Marca com a ofensiu

    Una recepta molt bona, la faré.

  • 27/02/2012 15:27:19 Marca com a ofensiu

    Marisa Monte (Marisa de Azevedo Monte) és actualment una de les cantants brasileres més importants no solament pel gust de les seves composicions, sinó també pel seu esperit constant d'experimentació artística. Aquesta setmana farem un repàs del seu últim àlbum "O que vocé quer saber de verdade".

Recepta de:
Receptes publicades:
3589
Vots rebuts:
833373
Comentaris rebuts:
1078
Seguidors:
177