Bunyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Morera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: L'espiga d'or, Vilanova i la Geltrú
- Informació nutricional -Obre
El procés de fermentació millora el contingut nutritiu de la massa i el fa més digerible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 1,5 kg de bunyols (unes 70 peces):
- 1 kg de farina de blat
- 375 ml d'aigua
- 200 g d'ou (4 unitats)
- 150 g de sucre
- 200 g de mantega
- 20 g de sal
- 20 g de llevat de cervesa
- oli
- Per fer l'acabat:
- sucre
- 100 ml d'aigua
- 100 ml d'anís
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu en un bol tots els ingredients, barregeu-los manualment durant un minut i deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Seguidament, treballeu aquesta massa a sobre del taulell donant-hi cops i fent-hi plecs. Després, deixeu-ho reposar en bloc durant dues hores, tapat amb una tela. Quan hagi reposat, feu unes barres amb la massa, talleu-les de manera que en pugueu anar fent unes petites boletes i deixeu-les fermentar durant dues hores més, a sobre d'una llauna, a uns 26ºC.
- Mentrestant poseu a escalfar una paella amb força oli.
- A continuació, agafeu les boletes amb els dits, aixafeu-les per fer-hi un petit forat al mig i fregiu-les a la paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin rosses, deixeu-les sobre un paper de cuina perquè s'eixugui l'oli.
- Finalment, feu una barreja d'aigua i anís a parts iguals, remulleu els bunyols en la barreja i, de seguida, arrebosseu-los amb sucre.