Bunyols farcits de crema catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nandu Jubany
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- 125 g de llet
- 50 g de llard
- 125 g d'aigua
- 50 g de mantega
- 150 g de farina
- 3 ous
- sal i sucre
- anís dolç
- sucre
- sucre de llustre
- oli de gira-sol
- 1/2 l de crema
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una cassola l'aigua, la llet, la mantega i el llard. Just abans que comenci a bullir, afegiu-hi la farina passada pel tamís i remeneu-ho
amb constància perquè no us quedin grumolls. Quan tingueu la massa feta, traieu-la del foc, i sense deixar de remenar, tireu-hi els ous d'un en un. Us ha de quedar una pasta homogènia. Quan estigui tot ben barrejat, tireu-hi una mica de sal i un pols de sucre i torneu-ho a remenar. Tot seguit, poseu oli a escalfar en un cassó, ompliu la màniga pastissera amb la pasta dels bunyols, aneu abocant miques de massa al cassó i fregiu-los. Després, aneu-los treient a mesura que vagin agafant color i poseu-los sobre un paper absorbent. Finalment, farciu-los amb la crema catalana amb l'ajuda de la màniga pastissera.
I ja per acabar, emplateu-los, tireu-hi sucre glaç i sucre normal pel damunt i afegiu-hi un rajolí d'anís dolç.
amb constància perquè no us quedin grumolls. Quan tingueu la massa feta, traieu-la del foc, i sense deixar de remenar, tireu-hi els ous d'un en un. Us ha de quedar una pasta homogènia. Quan estigui tot ben barrejat, tireu-hi una mica de sal i un pols de sucre i torneu-ho a remenar. Tot seguit, poseu oli a escalfar en un cassó, ompliu la màniga pastissera amb la pasta dels bunyols, aneu abocant miques de massa al cassó i fregiu-los. Després, aneu-los treient a mesura que vagin agafant color i poseu-los sobre un paper absorbent. Finalment, farciu-los amb la crema catalana amb l'ajuda de la màniga pastissera.
I ja per acabar, emplateu-los, tireu-hi sucre glaç i sucre normal pel damunt i afegiu-hi un rajolí d'anís dolç.