Bunyols dolços de cigrons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 400 g de cigrons
  • 4 anissos estrellats
  • 8 ous
  • 1 pell de taronja
  • 1 pell de llimona
  • 1/2 l d'oli de gira-sol
  • 100 g de sucre de llustre
  • 100 g de xocolata negra
  • 120 g d'aigua o llet

PREPARACIÓ

Per començar, poseu l'aigua, els anissos estrellats, la pell de llimona i la pell de taronja en una cassola i bulliu-ho.
Amb aquesta aigua remulleu els cigrons durant tota una nit. A continuació, retireu els anissos i les pells de llimona i de taronja. Poseu els cigrons en una cassola i bulliu-los durant 20 minuts. Després, esteneu-los en una safata i deixeu-los assecar. Tot seguit, poseu-los en una trituradora i tritureu-los fins que quedi una farina de cigrons. Després, poseu aquesta farina en un bol, incorporeu-hi els ous i remeneu-ho. Per fer els bunyols, poseu oli de gira-sol en una paella i, quan l'oli estigui ben calent, aneu-hi afegint cullerades de la pasta de cigrons. Per preparar la xocolata, poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, incorporeu-hi la xocolata. Deixeu-ho coure fins que la xocolata quedi espessa. Per acabar, emplateu els bunyols i tireu-hi la xocolata per sobre.
Anar al contingut