Bunyols de Quaresma

Puntuació:

2,94 / 5

Categoria:
postres, postres
Aliment principal:
ous
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (574 vots)

Ingredients

  • 125 g de llet
  • 125 g d'aigua
  • 110 g de mantega
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de sucre
  • 150 g de farina
  • 3 ous
  • sucre per empolsar

Elaboració

Per començar, poseu en un cassó al foc, la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant 2 o 3 minuts. Tot seguit, retireu el cassó del foc i poseu-hi els ous un a un, sense deixar de remenar.
A continuació, poseu la massa en una mànega, traeieu-ne petites porcions i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i calent.
Finalment, poseu el sucre per sobre dels bunyols i ja els podeu servir.

Fotos de la recepta (1)

El restaurant

Rabasseda

Cuiner: Narcís Rabasseda

C/ Plaça del Mercadal, 1. Mercat Municipal de Sant Andreu. Barcelona.

93 345 10 17

La música

La cançó: "Mary Shut the Garden Door"

Intèrpret: Donald Fagen

Comentaris (8)

  • 25/04/2014 22:28:16 Marca com a ofensiu

    Sí jo també crec que els verdaders bunyols ó brunyols(segons la zona de Catalunya) han de portar matafaluga. Els bunyols de vent no sont tant gustosos, tot i que sont també molt bons però no son el mateix.

  • Disculpeu-me, però això no són Bunyols de Quaresma. S'hauria de rectificar el nom de la recepta. Sempre tenim el mateix dilema. Els bunyols de Quaresma (o Brunyols) es fan amb un brioix amb matafaluga....i el resultat no té res a veure amb els bunyols de vent. Molta gent ho confón.Veieu el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.Bunyols de vent - Recepta nº 244 Bunyols de Quaresma/Brunyols - Receptes 221/241Albert Vilas

  • 20/02/2013 15:21:09 Marca com a ofensiu

    Som a la Quaresma. És temps de bunyols, bacallà i peix.

  • Fatoumata

    Fatoumata diu:

    23/03/2011 16:09:18 Marca com a ofensiu

    La recepta esta molt bé... m'ha encantat i voldria que ens fessis una altra més.

  • Daniel

    Daniel diu:

    20/03/2011 14:50:51 Marca com a ofensiu

    Podríeu donar-me un cop de mà amb les quantitats?? Gràcies.

  • Carmen Martinez Lopez

    Carmen Martinez Lopez diu:

    16/03/2011 20:41:52 Marca com a ofensiu

    Yo tambien los hago así y están buenisimos. Me gustan las recetas que estáis poniendo, seguid así, un saludo..........

  • Imma

    Imma diu:

    11/03/2011 19:54:56 Marca com a ofensiu

    En el meu cas els bunyols no s'inflen. Què puc fer?

  • Cristina

    Cristina diu:

    26/02/2009 00:25:45 Marca com a ofensiu

    A aquests bunyols s'els hi podria afegir també matafaluga, per donar-lis més gustet.

Recepta de:
Receptes publicades:
3718
Vots rebuts:
899353
Comentaris rebuts:
1153
Seguidors:
190