Bunyols de Quaresma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Antiga Casa Padreny

INGREDIENTS

  • PER A LA PASTA:

  • 250 g de farina fluixa
  • 250 g d'aigua
  • 175 g de mantega
  • 10 g de sal
  • 7 ous
  • sucre
  • oli de gira-sol

    PER A LA CREMA: 

  • 250 g de llet
  • 1 trosset de pell de llimona
  • 1 canó de canyella
  • 2 rovells d'ou
  • 50 g de sucre
  • 15 g de fècula

PREPARACIÓ

  1. Comenceu fent la crema: poseu la llet al foc, juntament amb el tros de pell de llimona, la canyella i el sucre.
  2. Mentre espereu que la llet arrenqui el bull, barregeu en un bol a part, els rovells d'ou, la fècula i una mica de llet, i aneu-ho remenant fins que quedi una barreja ben fina.
  3. Quan la llet ja hagi arrencat el bull, aparteu-la del foc, traieu la canyella i la llimona, i tireu-hi la barreja que heu fet prèviament.
  4. Tot seguit, poseu-la al foc fins que torni a arrencar el bull, i després deixeu-la refredar.
  5. Per fer la pasta dels bunyols, poseu aigua al foc, amb la mantega i un pessic de sal. Quan comenci a bullir, afegiu-hi la farina i aneu remenant durant 1 minut o 1 minut i mig fins que us quedi una pasta ben lligada i homogènia.
  6. Ja fora del foc, tireu-hi els ous, d'un en un, i procurant de barrejar-los bé amb la pasta cada cop que n'hi tireu un. No deixeu de treballar la pasta fins que quedi ben fina.
  7. A continuació, incorporeu-hi la crema i barregeu-ho bé. I, ja per acabar, doneu forma de bunyols a la pasta, amb les mans o bé amb l'ajuda d'una mànega de pastisseria, i fregiu-los en una paella amb força oli de gira-sol.
  8. Un cop fregits, arrebosseu-los amb sucre.
Anar al contingut