Bunyols de poma amb crema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La poma és molt rica en pectina, substancia que ajuda a disminuir el colesterol en sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 pomes d'un tipus poc àcid preferiblement de Cardona
- oli d'oliva
-
1 pell de llimona
PER A LA PASTA D'ARREBOSSAR:
- 100 g de farina
- 150 g de farina de blat de moro
- 1/2 sobre de llevat
- un raig d'aigua amb gas
-
un polsim de sal
PER A LA CREMA
- 500 ml de llet
- 25 g de farina de blat de moro
- 4 rovells d'ou
- 125 g de sucre
- 1 canonet de canyella
- 1 pell de llimona
- sucre morè
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu oli i una pell de llimona en una paella i deixeu-lo escalfar.
- Per fer la pasta d'arrebossar, poseu en un bol la farina, la farina de blat de moro, la sal, el llevat i l'aigua amb gas i remeneu-ho amb un batedor.
- Seguidament, peleu la poma, talleu-la a daus, passeu-los per farina, arrebosseu-los amb la pasta d'arrebossar i fregiu-los en la paella amb oli calent, i retireu primer la pell de llimona.
- Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
- Per fer la crema, poseu la llet, la pell de llimona i la canyella en un cassó i escalfeu-ho al foc. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar.
- Mentrestant, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i barregeu-los bé amb un batedor. Tot seguit, afegiu-hi la farina de blat de moro i torneu-ho a barrejar bé.
- Finalment, coleu la llet, poseu-la en un cassó juntament amb la barreja de rovells i sucre i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que tingueu una crema una mica espessa.
- I ja per acabar, emplateu els bunyols, poseu-hi el sucre morè per sobre, cremeu-lo amb un bufador i guarniu el plat amb la crema catalana al costat.