Bunyols de cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sergi de Meià
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de cigrons cuits
- 25 g de llevat
- 1 tassa petita de llet
- 1 ou
- canyella en pols
- 1 llimona
- 3 cullerades grans de sucre
- 175 g de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat
- Oli
- Per a la sopa de xocolata:
- 1 rajola xocolata a la pedra
- aigua
PREPARACIÓ
Per fer la crema de xocolata, en un cassó amb l'aigua molt calenta, poseu-hi la xocolata, trencada amb les mans i remeneu-ho fins que quedi ben desfeta. Seguidament, passeu-la a un bol, tapeu-lo amb paper film i deixeu-ho a la nevera fins al moment de servir.
Per fer els bunyols, escorreu els cigrons, poseu-los en un pot amb la llet, l'ou, la canyella, la pell de la llimona ratllada, el sucre i el llevat i tritureu-ho tot amb la batedora. Després, afegiu-hi el bicarbonat i la farina i continueu-ho batent amb la batedora fins que la massa quedi homogènia i compacta.
A continuació, barregeu en un bol sucre i canyella en pols.
Tot seguit, prepareu una paella amb oli abundant perquè s'escalfi bé, feu els bunyols amb dues culleres, aboqueu-los a la paella i fregiu-los fins que quedin ben daurats.
Finalment, a mesura que traieu els bunyols de la paella, passeu-los pel bol del sucre i la canyella.
I ja per acabar, serviu els bunyols acompanyats de la crema de xocolata freda.
Per fer els bunyols, escorreu els cigrons, poseu-los en un pot amb la llet, l'ou, la canyella, la pell de la llimona ratllada, el sucre i el llevat i tritureu-ho tot amb la batedora. Després, afegiu-hi el bicarbonat i la farina i continueu-ho batent amb la batedora fins que la massa quedi homogènia i compacta.
A continuació, barregeu en un bol sucre i canyella en pols.
Tot seguit, prepareu una paella amb oli abundant perquè s'escalfi bé, feu els bunyols amb dues culleres, aboqueu-los a la paella i fregiu-los fins que quedin ben daurats.
Finalment, a mesura que traieu els bunyols de la paella, passeu-los pel bol del sucre i la canyella.
I ja per acabar, serviu els bunyols acompanyats de la crema de xocolata freda.