Bunyols de bacallà amb confitura de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Casellas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Casamar

INGREDIENTS

  • Per a la massa del bunyol:
  • 200 g de bacallà esqueixat (salat)
  • 1 patata Mona Lisa grossa
  • 50 g de farina
  • 1 ou
  • All i julivert
  • Pebre
  • 1 cullerada de brandada
  • Oli d'oliva
  • Per a la confitura:
  • 1,5 kg de tomàquets
  • 750 g de sucre
  • 1 poma
  • 1 canó de canyella
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

Per fer la confitura de tomàquet, en un cassó amb aigua poseu el tomàquet prèviament pelat, tallat en daus i sense llavors, i la poma, prèviament,pelada i tallada en daus, i deixeu-ho coure a foc fort durant 3 minuts.

Seguidament, abaixeu el foc i deixeu-ho confitar una estona.

Després, afegiu-hi la canyella, el sucre i el suc de la llimona, remeneu-ho bé i deixeu-ho confitar tot junt durant uns 15 minuts més.

A continuació, poseu les patates en una safata, amaniu-les amb oli d'oliva i escaliveu-les al forn.

Per fer els bunyols, poseu en un bol el bacallà tallat a trossos, l'all i julivert picat, la patata escalivada, pelada i tallada a trossos, el rovell de l'ou, el pebre i la farina i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi la clara d'ou, prèviament muntada, i remeneu-ho bé amb una cullera.

Tot seguit, feu unes boles amb la massa i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, feu una base de brandada al fons del plat i poseu-hi els bunyols a sobre i la confitura al costat.
Anar al contingut