Bullinada de peix

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
  • Informació nutricional
    -Obre

    Las proteïnes del peix contenen tots els aminoàcids essencials necessaris per al desenvolupament, creixement i manteniment corporalAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 kg de peix (rogers, rap, verat...)
  • 1,5 kg de patates
  • 4 nyores banyades en oli
  • 1/2 cullerada de safrà torrat
  • 4 cullerades de farina
  • 12 llesques de pa torrat
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • sagí
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • all i julivert
  • Per al fumet:
  • espines de peix
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 tronxo d'api
  • 1 fulla de llorer
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el fumet poseu les espines de peix, la ceba, les pastanagues, l'api i el llorer en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el sagí que haureu enfarinat. Quan estigui rosset, afegiu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes ben fines, el peix ja net, l'all i el julivert picat, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho sofregir durant una estona.

Mentrestant, poseu en un bol la carn de la nyora, el safrà i una mica de fumet, remeneu-ho bé, afegiu-ho a la cassola del peix i les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més sense deixar de remenar la cassola.

I ja per acabar, emplateu el peix amb les patates i serviu-ho acompanyat de les llesques de pa torrat untades amb all.
Anar al contingut