Bull de tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pedro Barroso i Santiago Coll
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Marina (Can Coll), Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 800 g de bull de tonyina sec
- 1/2 kg de patates
- 300 g de cargols
- 200 g de mongetes
- oli
- aigua
- sal
- pebre Per a la picada:
- 200 g d'avellanes torrades
- 200 g d'ametlles torrades
- 12 nyores
- 2 llesques de pa fregit
- 1 gotet de vi blanc
- 1 cabeça d'alls
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu el bull de tonyina sec durant 1 hora i 30 minuts. Després netegeu-lo per dintre amb un raspall d'espart o de ferro.
Tot seguit, poseu-lo en remull perquè s'infli durant 12 hores. Després trossegeu-lo. Per fer la picada, poseu alls i sal en un morter i piqueu-ho. A continuació, afegiu-hi les avellanes i les ametlles i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi el pa fregit i piqueu-ho. Aleshores afegiu-hi la polpa de les nyores, que prèviament haureu escaldat, i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi una mica de pebre i piqueu-ho. Després afegiu-hi vi blanc i barregeu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i quan estigui calent incorporeu-hi la picada. Remeneu-ho i afegiu-hi les patates. Després incorporeu-hi el brou d'haver escaldat les nyores i deixeu-ho bullir durant uns 10 minuts. Quan hagin passat els 10 minuts, incorporeu el bull de tonyina a la paella i deixeu-ho bullir 10 minuts més. Després afegiu-hi els cargols, que prèviament haureu posat en aigua freda a foc molt lent. Remeneu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. I ja per acabar, incorporeu-hi les mongetes bullides i deixeu-ho coure dos minuts més.
Tot seguit, poseu-lo en remull perquè s'infli durant 12 hores. Després trossegeu-lo. Per fer la picada, poseu alls i sal en un morter i piqueu-ho. A continuació, afegiu-hi les avellanes i les ametlles i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi el pa fregit i piqueu-ho. Aleshores afegiu-hi la polpa de les nyores, que prèviament haureu escaldat, i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi una mica de pebre i piqueu-ho. Després afegiu-hi vi blanc i barregeu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i quan estigui calent incorporeu-hi la picada. Remeneu-ho i afegiu-hi les patates. Després incorporeu-hi el brou d'haver escaldat les nyores i deixeu-ho bullir durant uns 10 minuts. Quan hagin passat els 10 minuts, incorporeu el bull de tonyina a la paella i deixeu-ho bullir 10 minuts més. Després afegiu-hi els cargols, que prèviament haureu posat en aigua freda a foc molt lent. Remeneu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. I ja per acabar, incorporeu-hi les mongetes bullides i deixeu-ho coure dos minuts més.