Bull de mero
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Motel Empordà
INGREDIENTS
- 1 estómac de mero
- 600 g de mero
- 1/4 de kg de tomàquets
- 4 grans d'all
- 1 kg de patates
- 1/2 pebrot verd
- oli d'oliva
- sal
- 1/2 l de l'aigua de la cocció del bull Per a la picada:
- 1 gra d'all
- julivert
- 10 ametlles torrades
- sal
PREPARACIÓ
Escalfeu oli en una paella per poder-hi fer un sofregit amb els alls, el pebrot verd tallat a trossos i el tomàquet picat.
Remeneu-ho i afegiu-hi les patates palades i tallades, els talls de mero salats, i el bull de mero (que ja ha estat cuit prèviament amb aigua durant 1 hora o 1 hora i quart). Tot seguit, aboqueu-hi una mica de l'aigua que heu fet servir per coure el bull (és millor mantenir-la calenta després de la cocció). Remeneu la cassola i coeu-ho de 20 a 25 minuts (primer a foc fort, i després més suau). Mentrestant, feu la picada amb les ametlles, els alls i el julivert. Afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Serviu el mero acompanyat amb el bull i les patates.
Remeneu-ho i afegiu-hi les patates palades i tallades, els talls de mero salats, i el bull de mero (que ja ha estat cuit prèviament amb aigua durant 1 hora o 1 hora i quart). Tot seguit, aboqueu-hi una mica de l'aigua que heu fet servir per coure el bull (és millor mantenir-la calenta després de la cocció). Remeneu la cassola i coeu-ho de 20 a 25 minuts (primer a foc fort, i després més suau). Mentrestant, feu la picada amb les ametlles, els alls i el julivert. Afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Serviu el mero acompanyat amb el bull i les patates.