Bull de calamars i patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Font
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Quim Font, Salou
INGREDIENTS
- 1 kg de calamars
- 1 kg de patates
- 1 ceba
- 1 all
- safrà
- 1/2 l de fumet de peix
- oli d'oliva
- 1 copa de conyac
- sal
- Per a la picada:
- avellanes torrades
- ametlles torrades
- polpa de 2 nyores
- all, julivert, sal
PREPARACIÓ
Feu sofregir en un cassó amb oli la ceba i l'all tot picat.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el safrà, les patates pelades i tallades en trossos grossos, el fumet de peix calent i la sal.
Mentrestant, saleu els calamars tallats i fregiu-los en una paella amb l'oli ben roent. Un cop cuits, flamegeu-los amb el conyac.
Quan les patates estiguin a mig coure, afegiu-hi els calamars ja cuits i flamejats, i la picada preparada amb les avellanes, les ametlles, la polpa de nyora remullada, l'all, el julivert, la sal i una mica d'oli. Remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 6 minuts. Ja podeu emplatar-ho.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el safrà, les patates pelades i tallades en trossos grossos, el fumet de peix calent i la sal.
Mentrestant, saleu els calamars tallats i fregiu-los en una paella amb l'oli ben roent. Un cop cuits, flamegeu-los amb el conyac.
Quan les patates estiguin a mig coure, afegiu-hi els calamars ja cuits i flamejats, i la picada preparada amb les avellanes, les ametlles, la polpa de nyora remullada, l'all, el julivert, la sal i una mica d'oli. Remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 6 minuts. Ja podeu emplatar-ho.