Bûche de Noël

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Canal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • PER AL PA DE PESSIC

  • 3 rovell d'ou
  • 4 clares
  • 125 g de sucre
  • 50 g de farina
  • pell de llimona i vainillina

    PER A LA TRUFA

  • 150 g de nata líquida
  • 15 g de sucre
  • 150 g de cobertura de xocolata

    PER AL BANY DE XOCOLATA

  • 100 g de xocolata
  • 100 g de mantega

PREPARACIÓ

  1. Per fer la trufa, poseu la nata líquida i el sucre en un bol i escalfeu-ho al microones.
  2. Quan estigui ben calent, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i remeneu-ho fins a aconseguir una barreja ben homogènia.
  3. A continuació, feu el pa pessic a la manera tradicional, procurant que us quedin unes làmines grosses d'un o dos centímetres de gruix.
  4. Tot seguit, unteu el pa de pessic amb la trufa per una banda i enrotlleu-lo sobre si mateix, de manera que la trufa quedi a la cara interior.
  5. Després, talleu els extrems del tronc esbiaixats i enganxeu, amb l'ajuda de la trufa, aquests fragments a la part superior del tronc, simulant unes branques. Seguidament, cobriu tot el tronc amb la trufa sobrant i deixeu el tronc al congelador un parell d'hores.
  6. Per al bany de xocolata, barregeu en un bol la xocolata i la mantega fosa fins a aconseguir una barreja ben homogènia.I ja per acabar, traieu el tronc del congelador i cobriu-lo completament amb la xocolata fosa.
Anar al contingut