Brunyols de Quaresma

Puntuació:

3,02 / 5

Categoria:
postres, altres
Aliment principal:
ous
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Puntua (353 vots)

Tags:


Canals:

Ingredients

  • 1 kg de farina de forner
  • 100 g de llevat de pa (llevat mare)
  • 120 g de llevat de París
  • 15 g de coriandre i matafaluga
  • la pell d'una llimona rallada
  • 1/2 kg de sucre
  • 5 ous
  • 250 cc de llet
  • 150 cc de moscatell
  • 40 cc d'anís
  • sal
  • oli d'oliva

Elaboració

Per començar, poseu la farina en un bol, feu-hi un forat al mig, aboqueu-hi el llevat de París que haureu remullat en llet, el llevat de pa, esmicoleu-lo amb els dits i barregeu-ho tot amb les mans.

Seguidament, afegiu-hi el coriandre, la matafaluga, la ratlladura de llimona, una miqueta de sal, els rovells i les clares semimuntades i barregeu-ho bé amb les mans. A continuació, poseu-hi la llet, el sucre, el moscatell i l'anís i torneu-ho a barrejar bé amb les mans.

Quan ja tingueu una massa ben barrejada, aixequeu-la unes quantes vegades amb les mans i deixeu-la caure perquè els llevats pugin, tapeu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant un parell d'hores fins que dobli el seu volum.

Tot seguit, feu unes boles de massa amb l'ajuda d'una cullera i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.

I ja per acabar, arrebosseu els brunyols amb sucre i ja els podeu servir.

Fotos de la recepta (1)

Valoració nutricional

sticsa

L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se per tant no forma substàncies irritants.

El restaurant

Cuines de casa

Cuiner: Marina Font

La música

La cançó: "Comin' Tonight"

Intèrpret: Martha Wainwright

Comentaris (4)

  • 12/03/2012 22:18:21 Marca com a ofensiu

    Hola! El llevat de pa o llevat mare es pot comprar al forn de pa, també s'hi pot comprar el llevat de París. El llevat de París si no el trobeu al forn el podeu trobar als supermercats amb el nom de llevat fresc (marca Levital - als refrigerats) Sobre el tema greix de porc, jo vaig fer els brunyols que fan a casa, que no n'hi posen, de totes maneres se de gent que si n'hi posa. Es qüestió de provar-ho!

  • Mariona

    Mariona diu:

    09/06/2011 19:35:44 Marca com a ofensiu

    Qué és llevat de París?Gracies

  • Montse Bagué

    Montse Bagué diu:

    26/04/2011 17:57:04 Marca com a ofensiu

    No s'hi posa greix de porc o mantega? Hi ha algun motiu? Segons alguna recepta en porten. Gràcies.

  • Maria Cardús Moya

    Maria Cardús Moya diu:

    22/04/2011 11:30:55 Marca com a ofensiu

    Tinc dificultat per a trobar el llevat de pa o llevat mare crec que s'h de fer a cas i de manera lenta? Si m'en podeu donar informació. Gràcies Maria Cardús

Recepta de:
Receptes publicades:
3786
Vots rebuts:
953510
Comentaris rebuts:
1189
Seguidors:
197