Brunyols de Quaresma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marina Font
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se per tant no forma substàncies irritants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de farina de forner
- 100 g de llevat de pa (llevat mare)
- 120 g de llevat de París
- 15 g de coriandre i matafaluga
- la pell d'una llimona rallada
- 1/2 kg de sucre
- 5 ous
- 250 cc de llet
- 150 cc de moscatell
- 40 cc d'anís
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la farina en un bol, feu-hi un forat al mig, aboqueu-hi el llevat de París que haureu remullat en llet, el llevat de pa, esmicoleu-lo amb els dits i barregeu-ho tot amb les mans.
Seguidament, afegiu-hi el coriandre, la matafaluga, la ratlladura de llimona, una miqueta de sal, els rovells i les clares semimuntades i barregeu-ho bé amb les mans. A continuació, poseu-hi la llet, el sucre, el moscatell i l'anís i torneu-ho a barrejar bé amb les mans.
Quan ja tingueu una massa ben barrejada, aixequeu-la unes quantes vegades amb les mans i deixeu-la caure perquè els llevats pugin, tapeu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant un parell d'hores fins que dobli el seu volum.
Tot seguit, feu unes boles de massa amb l'ajuda d'una cullera i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.
I ja per acabar, arrebosseu els brunyols amb sucre i ja els podeu servir.
Seguidament, afegiu-hi el coriandre, la matafaluga, la ratlladura de llimona, una miqueta de sal, els rovells i les clares semimuntades i barregeu-ho bé amb les mans. A continuació, poseu-hi la llet, el sucre, el moscatell i l'anís i torneu-ho a barrejar bé amb les mans.
Quan ja tingueu una massa ben barrejada, aixequeu-la unes quantes vegades amb les mans i deixeu-la caure perquè els llevats pugin, tapeu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant un parell d'hores fins que dobli el seu volum.
Tot seguit, feu unes boles de massa amb l'ajuda d'una cullera i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.
I ja per acabar, arrebosseu els brunyols amb sucre i ja els podeu servir.