Brou fumat amb espaguetis de fajol

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Planagumà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al brou fumat:
  • 1 kg de béicon de porc fumat
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 2 litres d'aigua
  • 3 g de sal
  • 2 g de xantè
  • oli d'oliva
  • Per als espaguetis de fajol:
  • 100 g de farina de fajol
  • 1/4 de litre d'aigua
  • 1 g de sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva fregiu el béicon fumat tallat a dauets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la pastanaga, el porro i la ceba, tot tallat també a dauets, i deixeu-ho daurar amb el béicon durant 10 minuts més.

Seguidament, poseu-hi l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 1 hora. Mentre es va coent, de tant en tant, aneu desescumant i traient el greix que sura del brou. Passat aquest temps, filtreu el brou, afegiu-hi el xantè, tritureu-ho, torneu-ho a portar a ebullició, torneu-ho a desescumar, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

Per fer els espaguetis de fajol, poseu la farina de fajol en un cassó amb l'aigua freda i deixeu-ho coure a foc suau durant 5 minuts. Després, tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho una hora a la nevera. A continuació, tritureu altre cop al barreja i fiqueu-la dins d'un biberó per servir.

I ja per acabar, poseu el brou fumat en un plat soper i, amb el biberó, afegiu-hi els espaguetis de fajol que formareu al mateix moment de servir.
Anar al contingut