Brou fumat amb espaguetis de fajol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les cols
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al brou fumat:
- 1 kg de béicon de porc fumat
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 ceba
- 2 litres d'aigua
- 3 g de sal
- 2 g de xantè
- oli d'oliva
- Per als espaguetis de fajol:
- 100 g de farina de fajol
- 1/4 de litre d'aigua
- 1 g de sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva fregiu el béicon fumat tallat a dauets. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la pastanaga, el porro i la ceba, tot tallat també a dauets, i deixeu-ho daurar amb el béicon durant 10 minuts més.
Seguidament, poseu-hi l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 1 hora. Mentre es va coent, de tant en tant, aneu desescumant i traient el greix que sura del brou. Passat aquest temps, filtreu el brou, afegiu-hi el xantè, tritureu-ho, torneu-ho a portar a ebullició, torneu-ho a desescumar, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Per fer els espaguetis de fajol, poseu la farina de fajol en un cassó amb l'aigua freda i deixeu-ho coure a foc suau durant 5 minuts. Després, tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho una hora a la nevera. A continuació, tritureu altre cop al barreja i fiqueu-la dins d'un biberó per servir.
I ja per acabar, poseu el brou fumat en un plat soper i, amb el biberó, afegiu-hi els espaguetis de fajol que formareu al mateix moment de servir.
Seguidament, poseu-hi l'aigua freda i deixeu-ho coure durant 1 hora. Mentre es va coent, de tant en tant, aneu desescumant i traient el greix que sura del brou. Passat aquest temps, filtreu el brou, afegiu-hi el xantè, tritureu-ho, torneu-ho a portar a ebullició, torneu-ho a desescumar, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Per fer els espaguetis de fajol, poseu la farina de fajol en un cassó amb l'aigua freda i deixeu-ho coure a foc suau durant 5 minuts. Després, tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho una hora a la nevera. A continuació, tritureu altre cop al barreja i fiqueu-la dins d'un biberó per servir.
I ja per acabar, poseu el brou fumat en un plat soper i, amb el biberó, afegiu-hi els espaguetis de fajol que formareu al mateix moment de servir.