Brou de carxofes amb oli d'arbequina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Cruz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és de les poques hortalisses de la que la part comestible és la flor. És especialment rica en rica en minerals com el magnesi, el fòsfor i el potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per al brou de verdures:
- 1,2 l d'aigua mineral
- 1 safata de verdures per al brou
- 10 carxofes del Prat
- 100 g de ceba tendra picada
- 2 dl d'oli verge extra d'olives arbequines
- sal i pebre blanc
- cerfull
- Opcional per l'emplatat:
- 8 làmines de tòfona negra
- 1 carxofa fregida fina
PREPARACIÓ
Per començar, feu un brou amb l'aigua i les verdures.
Seguidament, coleu-lo, poseu-lo en un cassó, peleu les carxofes, talleu-les a quarts, poseu-les al cassó i deixeu-les bullir durant 15 minuts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, salteu-les durant un parell de minuts, poseu-les a la Thermomix, juntament amb la ceba, el brou i l'oli i tritureu-ho fins que quedi una crema ben fina.
I ja per acabar, poseu la carxofa tallada a quarts al centre del plat, poseu-hi la crema al voltant i guarniu el plat amb unes làmines de tòfona negra, un raig d'oli d'oliva i una mica de cerfull.
Seguidament, coleu-lo, poseu-lo en un cassó, peleu les carxofes, talleu-les a quarts, poseu-les al cassó i deixeu-les bullir durant 15 minuts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, salteu-les durant un parell de minuts, poseu-les a la Thermomix, juntament amb la ceba, el brou i l'oli i tritureu-ho fins que quedi una crema ben fina.
I ja per acabar, poseu la carxofa tallada a quarts al centre del plat, poseu-hi la crema al voltant i guarniu el plat amb unes làmines de tòfona negra, un raig d'oli d'oliva i una mica de cerfull.