Brou de carxofes amb oli d'arbequina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és de les poques hortalisses de la que la part comestible és la flor. És especialment rica en rica en minerals com el magnesi, el fòsfor i el potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al brou de verdures:
  • 1,2 l d'aigua mineral
  • 1 safata de verdures per al brou
  • 10 carxofes del Prat
  • 100 g de ceba tendra picada
  • 2 dl d'oli verge extra d'olives arbequines
  • sal i pebre blanc
  • cerfull
  • Opcional per l'emplatat:
  • 8 làmines de tòfona negra
  • 1 carxofa fregida fina

PREPARACIÓ

Per començar, feu un brou amb l'aigua i les verdures.

Seguidament, coleu-lo, poseu-lo en un cassó, peleu les carxofes, talleu-les a quarts, poseu-les al cassó i deixeu-les bullir durant 15 minuts.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi les carxofes, rectifiqueu-ho de sal i pebre, salteu-les durant un parell de minuts, poseu-les a la Thermomix, juntament amb la ceba, el brou i l'oli i tritureu-ho fins que quedi una crema ben fina.

I ja per acabar, poseu la carxofa tallada a quarts al centre del plat, poseu-hi la crema al voltant i guarniu el plat amb unes làmines de tòfona negra, un raig d'oli d'oliva i una mica de cerfull.
Anar al contingut