Broquetes de tonyina
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de llom de tonyina tallada en daus de 4x4 cm
- 2 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 1 manat de ceba tendra
- 16 xampinyons grossos
- orenga en fulla
- farigola, grans de pebre, romaní, pebre vermell
- 500 cc de vi blanc del Penedès
- 1 l d'oli d'oliva d'acidesa màx. 0,4
- 8 broquetes de bambú o d'acer de 25 cm.
- 1 llimona
PREPARACIÓ
Netegem els xampinyons del peu i els arrenquem a bullir suaument amb una miqueta d'aigua i unes gotes de llimona. Un cop tendres, els refredem traient-los de l'aigua.
Tallem els pebrots en daus de 3x3 cm, i deixem les cebes tendres senceres i pelades.
Fem les broquetes :
tonyina + pebrot vermell + tonyina + ceba+ tonyina + pebrot verd + tonyina + xampinyó.
Barregem amb el túrmix l'oli, les herbes, el suc de mitja llimona i el vi blanc.
Salpebrem les broquetes i les disposem en la base d'una safata, les cobrim amb la marinada i les hi deixem una bona estona per tal que s'amarin de la salsa.
Les courem amb brases de carbó, si fem un pícnic "controlat" a l'exterior.
Si les fem a casa, les podem coure a la planxa.
Tallem els pebrots en daus de 3x3 cm, i deixem les cebes tendres senceres i pelades.
Fem les broquetes :
tonyina + pebrot vermell + tonyina + ceba+ tonyina + pebrot verd + tonyina + xampinyó.
Barregem amb el túrmix l'oli, les herbes, el suc de mitja llimona i el vi blanc.
Salpebrem les broquetes i les disposem en la base d'una safata, les cobrim amb la marinada i les hi deixem una bona estona per tal que s'amarin de la salsa.
Les courem amb brases de carbó, si fem un pícnic "controlat" a l'exterior.
Si les fem a casa, les podem coure a la planxa.