Broquetes de popets sobre arròs amb ceps

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 400 g de popets mitjans
  • 2 cebes tendres
  • 2 grans d'all
  • cebollí
  • 1 tomàquet petit tallat a daus
  • oli d'oliva
  • 200 g d'arròs
  • julivert
  • 1 trosset de bitxo
  • 1 fulla de llorer
  • 200 g de ceps naturals
  • fumet de peix i sal

PREPARACIÓ

Poseu en una cassola, en fred: els popets, la ceba, els alls, el tomàquet, les herbes aromàtiques, les fulles de julivert, un bon raig d'oli, una mica sal i, finalment, el fumet de peix.
Tot seguit poseu-ho al foc a confitar durant 20 o 25 minuts. Mentrestant netegeu els ceps, talleu-los, saleu-los i salteu-los en una paella amb oli ben calent. Quan els tingueu cuits, traieu-ne l'excés d'oli i barregeu-los amb l'arròs, prèviament bullit. Amaniu-ho tot amb el suc del confitat de popets. Després, munteu les broquetes amb el popets calents i, per no cremar-vos, mulleu-vos les mans, de tant en tant, amb aigua freda. Tot seguit passeu a muntar el plat: poseu l'arròs al mig, col·loqueu-hi les broquetes al damunt i decoreu-ho amb el cebollí.
Anar al contingut