Brioix perdut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 150 g de brioix
- 1/2 l de llet
- 1/2 l de nata al 50%
- 325 g de sucre
- 10 ous
- 3 beines de vainilla
- 1 culleradeta de sal
- 1 nou de mantega
- farina
- sucre de llustre
- sucre morè
PREPARACIÓ
Per fer la massa, escalfeu en un cassó la llet, la nata i les beines de vainilla obertes.
Mentrestant, en un bol bateu els ous amb el sucre fins que quedi ben barrejat. Després, afegiu-hi la llet i la nata, remeneu-ho tot bé i coleu-ho.
A continuació, talleu el brioix a talls i traieu-ne les vores. Tot seguit, unteu un motllo amb mantega i farina, i poseu-hi una base de brioix i cobriu-ho tot amb la massa. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega, sucre morè per sobre i poseu-ho al bany maria al forn durant 45 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu-ho, cobriu el brioix amb sucre de llustre i sucre morè i caramel·litzeu-lo amb la pala.
Mentrestant, en un bol bateu els ous amb el sucre fins que quedi ben barrejat. Després, afegiu-hi la llet i la nata, remeneu-ho tot bé i coleu-ho.
A continuació, talleu el brioix a talls i traieu-ne les vores. Tot seguit, unteu un motllo amb mantega i farina, i poseu-hi una base de brioix i cobriu-ho tot amb la massa. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega, sucre morè per sobre i poseu-ho al bany maria al forn durant 45 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu-ho, cobriu el brioix amb sucre de llustre i sucre morè i caramel·litzeu-lo amb la pala.