Brioix de sobrassada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Felip Llufriu
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa del brioix:
  • 250 g de farina
  • 25 g de llevat
  • 40 g de sucre
  • 125 cl de llet
  • 8 g de sal
  • ous
  • raspadura de llimona i taronja
  • 125 g de mantega pomada
  • 100 g de sobrassada
  • 25 g de mel de mil flors
  • sucre llustre

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la sobrassada en 4 trossos, feu-ne unes boletes i poseu-les en un bol amb mel.

Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous, el llevat ja desfet en un bol amb una mica de llet, la sal, el sucre i la raspadura de llimona i taronja, i tritureu-ho.

Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi la mantega pomada i tritureu-ho un parell de minuts més.

A continuació, poseu la massa en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 24 hores a temperatura ambient.

Tot seguit, amasseu la massa amb les mans, feu-ne 4 boles, aixafeu-les, poseu-hi les boles de sobrassada amb mel al mig, emboliqueu-les, torneu-los a donar forma rodona, poseu-les en una safata i deixeu-les fermentar fins que doblin el seu volum.

Finalment, pinteu els brioixos ja fermentats amb una mica d'ou batut i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant una hora i mitja.

I ja per acabar, deixeu refredar els brioixos i cobriu-los amb sucre llustre.
Anar al contingut