Braons de xai amb 12 cabeces d'all
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a dues persones:
- 2 braons de xai d'uns 300 g cadascun
- 4 cabeces d'all morat fermes
- 4 patates blanques mitjanes
- 1/2 l de vi blanc sec
- 1/2 l de brou d'aviram
- fulles de romaní fresc
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció 2- 2'30 h. aprox.
1. Traieu el greix exterior dels braons. Això fa que els plats amb xai facin olor de llana.
2. Salpebreu-los amb generositat. Després, daureu-los en una cassola que després pugui anar al forn.
3. Afegiu-hi les cabeces d'alls senceres, però sense les pellofes exteriors ni les arrels de la base.
4. Quan facin un aroma potent d'all fregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir fins que gairebé no en quedi.
5. Afegiu-hi el brou de gallina, i fiqueu-ho al forn a 150ºC.
6. Emboliqueu les patates amb paper d'alumini i fiqueu-les al forn amb unes fulles de romaní a dins de la polpa.
7. Al cap de 2 hores, traieu del forn la cassola i les patates. Traieu les cabeces d'all de la cassola i deixeu-les refredar. Feu el mateix amb les patates.
8. Poseu la cassola dels braons al foc, i aneu-los remullant fins que el suc de la cassola tingui textura de salsa.
9. Agafeu la polpa de les patates i les dels alls escalivats i tritureu-les amb la batedora elèctrica fins que en quedi un puré homogeni. Si quedés massa sec, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva verge.
10. Poseu una cullerada grossa d'aquest puré al centre del plat, el braó al damunt i escampeu-hi el suc de la cassola i unes fulles de romaní picadetes.
Cocció 2- 2'30 h. aprox.
1. Traieu el greix exterior dels braons. Això fa que els plats amb xai facin olor de llana.
2. Salpebreu-los amb generositat. Després, daureu-los en una cassola que després pugui anar al forn.
3. Afegiu-hi les cabeces d'alls senceres, però sense les pellofes exteriors ni les arrels de la base.
4. Quan facin un aroma potent d'all fregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir fins que gairebé no en quedi.
5. Afegiu-hi el brou de gallina, i fiqueu-ho al forn a 150ºC.
6. Emboliqueu les patates amb paper d'alumini i fiqueu-les al forn amb unes fulles de romaní a dins de la polpa.
7. Al cap de 2 hores, traieu del forn la cassola i les patates. Traieu les cabeces d'all de la cassola i deixeu-les refredar. Feu el mateix amb les patates.
8. Poseu la cassola dels braons al foc, i aneu-los remullant fins que el suc de la cassola tingui textura de salsa.
9. Agafeu la polpa de les patates i les dels alls escalivats i tritureu-les amb la batedora elèctrica fins que en quedi un puré homogeni. Si quedés massa sec, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva verge.
10. Poseu una cullerada grossa d'aquest puré al centre del plat, el braó al damunt i escampeu-hi el suc de la cassola i unes fulles de romaní picadetes.