Braó de porc amb xucrut

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Stefan Thiel
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bier-Art, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 braons de porc
  • sal i pebre negre Per al xucrut:
  • 50 g de llard
  • mantega (opcional)
  • 100 g de cansalada viada fumada
  • 1/2 ceba
  • 1 poma
  • 1 got de brou
  • 1 kg de xucrut
  • 1 bosseta d'herbes aromàtiques (1 cullerada de comí, 3 claus d'olor, 3 ginebrons, 1 fulla de llorer)
  • 2 cullerades de mel
  • 3 cullerades de mantega
  • compota de poma per acompanyar

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el braó de porc i poseu-lo en una plata.
Afegiu-hi aigua fins a la meitat i poseu-ho al forn que ja tindreu calent a 200 graus durant 15 minuts. Mentrestant, poseu el llard de porc fred en una cassola i afegiu-hi la ceba. Quan tingueu la ceba sofregida, afegiu-hi la cansalada trossejada i doneu-hi unes boltes. Quan la cansalada estigui daurada, afegiu-hi la poma trossejada, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, afegiu-hi la col fermentada. Aleshores incorporeu-hi una mica més de brou i la bosseta d'herbes (que haureu aconseguit posant herbes picades en una bossa de camamilla). Deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després afegiu-hi una cullerada de mel i barregeu-ho. Incorporeu-hi una mica de mantega i torneu a barrejar-ho. I finalment, poseu el braó en un plat i afegiu-hi la compota de poma (que prèviament haureu fet passant per un passapuré francès poma, mantega i sucre). Incorporeu-hi la xucrut i mulleu el braó amb una mica de greix. I per decorar, afegiu-hi julivert.
Anar al contingut