Braó de porc amb xucrut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Stefan Thiel
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bier-Art, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 braons de porc
- sal i pebre negre Per al xucrut:
- 50 g de llard
- mantega (opcional)
- 100 g de cansalada viada fumada
- 1/2 ceba
- 1 poma
- 1 got de brou
- 1 kg de xucrut
- 1 bosseta d'herbes aromàtiques (1 cullerada de comí, 3 claus d'olor, 3 ginebrons, 1 fulla de llorer)
- 2 cullerades de mel
- 3 cullerades de mantega
- compota de poma per acompanyar
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el braó de porc i poseu-lo en una plata.
Afegiu-hi aigua fins a la meitat i poseu-ho al forn que ja tindreu calent a 200 graus durant 15 minuts. Mentrestant, poseu el llard de porc fred en una cassola i afegiu-hi la ceba. Quan tingueu la ceba sofregida, afegiu-hi la cansalada trossejada i doneu-hi unes boltes. Quan la cansalada estigui daurada, afegiu-hi la poma trossejada, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, afegiu-hi la col fermentada. Aleshores incorporeu-hi una mica més de brou i la bosseta d'herbes (que haureu aconseguit posant herbes picades en una bossa de camamilla). Deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després afegiu-hi una cullerada de mel i barregeu-ho. Incorporeu-hi una mica de mantega i torneu a barrejar-ho. I finalment, poseu el braó en un plat i afegiu-hi la compota de poma (que prèviament haureu fet passant per un passapuré francès poma, mantega i sucre). Incorporeu-hi la xucrut i mulleu el braó amb una mica de greix. I per decorar, afegiu-hi julivert.
Afegiu-hi aigua fins a la meitat i poseu-ho al forn que ja tindreu calent a 200 graus durant 15 minuts. Mentrestant, poseu el llard de porc fred en una cassola i afegiu-hi la ceba. Quan tingueu la ceba sofregida, afegiu-hi la cansalada trossejada i doneu-hi unes boltes. Quan la cansalada estigui daurada, afegiu-hi la poma trossejada, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, afegiu-hi la col fermentada. Aleshores incorporeu-hi una mica més de brou i la bosseta d'herbes (que haureu aconseguit posant herbes picades en una bossa de camamilla). Deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després afegiu-hi una cullerada de mel i barregeu-ho. Incorporeu-hi una mica de mantega i torneu a barrejar-ho. I finalment, poseu el braó en un plat i afegiu-hi la compota de poma (que prèviament haureu fet passant per un passapuré francès poma, mantega i sucre). Incorporeu-hi la xucrut i mulleu el braó amb una mica de greix. I per decorar, afegiu-hi julivert.