Brandada de bacallà amb poma caramel·litzada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Bosch (conductora d'autocars de Cassà de la Selva)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES
  • 1/2 kg de bacallà dessalat
  • 200 g d'oli verge
  • 100 g de llet
  • 3 grans d'all
  • sal
  • Per a les pomes:
  • 2 pomes golden
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de mantega

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu a bullir el bacallà amb aigua freda.
  2. Quan arrenqui el bull, deixeu-lo coure 1 minut i escorreu-lo.
  3. Mentre es refreda una mica el bacallà, peleu els alls, poseu-los en una paella amb l'oli i deixeu-los coure durant 5 minuts a foc suau perquè es confiti l'oli.
  4. Mentrestant, netegeu el bacallà de pell i espines, esqueixeu-lo una mica, poseu-lo en un vas de pímer juntament amb l'oli i el alls i bateu-ho. Mentre ho bateu, aneu-hi afegint la llet fins que quedi com una crema ben espessa. Després, rectifiqueu-ho de sal si és necessari i reserveu-ho.
  5. Per fer la poma caramel·litzada, en una paella poseu la mantega a fondre.
  6. Mentrestant, traieu el cor de la poma, peleu-la, talleu-la a rodelles de mig centímetre i fregiu-la en la paella de la mantega fins que quedi una mica cuita.
  7. Finalment, poseu la brandada al fons d'un motlle metàl·lic, cobriu-la amb la poma ja cuita, poseu un polsim de sucre sobre la poma i cremeu-lo amb un bufador.
  8. I ja per acabar, emplateu la brandada, desemmotlleu-la i ja podeu servir-la.
Anar al contingut