Botifarra desfeta amb xurros
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jo Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 200 g de botifarra negra
- 1l de brou
- mongetes seques cuites
- full de gelatina
- Per als xurros:
- farina
- aigua
- sucre
- oli i sal
- 1 clara d'ou
PREPARACIÓ
Per fer els xurros feu bullir la llet en un cassó.
Quan hagi arrencat el bull, afegiu-hi la sal i la farina, i remeneu-ho. Quan tingueu una barreja homogènia, poseu-hi la clara d'ou i torneu-ho a remenar. Tot seguit, poseu la massa dels xurros sobre un paper film i cobriu-ho amb un altre paper film, i estireu la massa amb l'ajuda d'un corró. Després, talleu la massa a tires fines i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Deixeu els xurros sobre un paper absorbent.
A continuació, tritureu les mongetes bullides i poseu-les dins d'un sifó de cuina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu la botifarra negra pelada i el brou a la thermomix i tritureu-ho bé.
I ja per acabar, poseu la botifarra desfeta dins d¿una tassa i aboqueu-hi per sobre el puré de mongetes. Emplateu al costat els xurros dins d'una paperina de paper.
Quan hagi arrencat el bull, afegiu-hi la sal i la farina, i remeneu-ho. Quan tingueu una barreja homogènia, poseu-hi la clara d'ou i torneu-ho a remenar. Tot seguit, poseu la massa dels xurros sobre un paper film i cobriu-ho amb un altre paper film, i estireu la massa amb l'ajuda d'un corró. Després, talleu la massa a tires fines i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Deixeu els xurros sobre un paper absorbent.
A continuació, tritureu les mongetes bullides i poseu-les dins d'un sifó de cuina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu la botifarra negra pelada i el brou a la thermomix i tritureu-ho bé.
I ja per acabar, poseu la botifarra desfeta dins d¿una tassa i aboqueu-hi per sobre el puré de mongetes. Emplateu al costat els xurros dins d'una paperina de paper.