Botifarra de porc amb fetge d'ànec i seques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 botifarres (80% de carn magra de porc, 20% de fetge d'ànec)
- 4 grapats de mongetes del "genoll de Cristo" cuites
- oli i sal
- Per a l'almívar de Porto:
- 1 copa de vi de Porto
- 150 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer l'almívar de Porto, poseu en un cassó el vi de Porto i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi un caramel.
A continuació, en una paella amb aigua deixeu coure la botifarra. Quan l'aigua s'hagi evaporat, afegiu una mica d'oli a la paella i fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, poseu-hi una mica de vi de Porto i flamegeu-ho. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-les de sal i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Finalment, retireu la botifarra i salteu les mongetes 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi la botifarra tallada a rodanxes a sobre i salseu-ho tot amb l'almívar de Porto.
A continuació, en una paella amb aigua deixeu coure la botifarra. Quan l'aigua s'hagi evaporat, afegiu una mica d'oli a la paella i fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, poseu-hi una mica de vi de Porto i flamegeu-ho. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-les de sal i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Finalment, retireu la botifarra i salteu les mongetes 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi la botifarra tallada a rodanxes a sobre i salseu-ho tot amb l'almívar de Porto.