Botifarra amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La picada d'aquesta elaboració és molt rica en antioxidants que ajuden a la prevenció de malalties cardiovascularsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 botifarres crues
  • 8 gambes (mida mitjana)
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd
  • 150 ml de vi blanc
  • 300 ml de fumet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 1 all
  • julivert
  • 1/4 de presa de xocolata negra
  • 10 ametlles torrades

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb l'oli ben calent salteu les gambes durant uns segons.
Seguidament, retireu-les, reserveu-les i, a la mateixa cassola, fregiu les botifarres. Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola poseu-hi la pastanaga, el pebrot i la ceba, tot tallat a dauets, salpebreu-ho i deixeu-ho sofregir. Quan les verdures estiguin ben toves, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb el fumet, les botifarres i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.Mentrestant, per fer la picada poseu en un morter l'all, el julivert, la xocolata negra i les ametlles i tritureu-ho bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant dos minutets més.I ja per acabar, emplateu la botifarra i les gambes i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.
Anar al contingut