Botifarra amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La picada d'aquesta elaboració és molt rica en antioxidants que ajuden a la prevenció de malalties cardiovascularsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 botifarres crues
- 8 gambes (mida mitjana)
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 150 ml de vi blanc
- 300 ml de fumet
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la picada:
- 1 all
- julivert
- 1/4 de presa de xocolata negra
- 10 ametlles torrades
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb l'oli ben calent salteu les gambes durant uns segons.
Seguidament, retireu-les, reserveu-les i, a la mateixa cassola, fregiu les botifarres. Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola poseu-hi la pastanaga, el pebrot i la ceba, tot tallat a dauets, salpebreu-ho i deixeu-ho sofregir. Quan les verdures estiguin ben toves, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb el fumet, les botifarres i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.Mentrestant, per fer la picada poseu en un morter l'all, el julivert, la xocolata negra i les ametlles i tritureu-ho bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant dos minutets més.I ja per acabar, emplateu la botifarra i les gambes i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.
Seguidament, retireu-les, reserveu-les i, a la mateixa cassola, fregiu les botifarres. Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola poseu-hi la pastanaga, el pebrot i la ceba, tot tallat a dauets, salpebreu-ho i deixeu-ho sofregir. Quan les verdures estiguin ben toves, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador, torneu a posar la salsa a la cassola, juntament amb el fumet, les botifarres i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.Mentrestant, per fer la picada poseu en un morter l'all, el julivert, la xocolata negra i les ametlles i tritureu-ho bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant dos minutets més.I ja per acabar, emplateu la botifarra i les gambes i salseu-ho amb el suc de la seva cocció.