Borratxo de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- 1 pa de motlle de brioix
- 100 g de puré de gerds
- 100 g d'almívar
- gerds naturals
- 1/2 copeta de licor de gerds
- iogurt d'ovella
- Per a la melmelada de gerds:
- gerds i sucre
PREPARACIÓ
Per fer el granissat, poseu en un bol la meitat de l'almívar i del puré de gerds, remeneu-ho bé amb un batedor i poseu-ho al congelador.
Per fer la melmelada, poseu en un cassó els gerds i el sucre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores.
Seguidament, deixeu-ho coure a foc suau fins que aconseguiu una textura de melmelada.Per fer el borratxo de gerds, poseu en un bol la resta de l'almívar i del puré de gerds, el licor, remeneu-ho bé, afegiu-hi el brioix tallat a llesques i deixeu-ho refredar a la nevera durant una estona.
I ja per acabar, emplateu el brioix, cobriu-lo amb els gerds naturals, poseu-hi un caneló de iogurt i un de melmelada al costat i guarniu el plat amb el granissat.
Per fer la melmelada, poseu en un cassó els gerds i el sucre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores.
Seguidament, deixeu-ho coure a foc suau fins que aconseguiu una textura de melmelada.Per fer el borratxo de gerds, poseu en un bol la resta de l'almívar i del puré de gerds, el licor, remeneu-ho bé, afegiu-hi el brioix tallat a llesques i deixeu-ho refredar a la nevera durant una estona.
I ja per acabar, emplateu el brioix, cobriu-lo amb els gerds naturals, poseu-hi un caneló de iogurt i un de melmelada al costat i guarniu el plat amb el granissat.