Bombons salats de poma i formatge, i de botifarra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep M. Baixas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra negre és molt rica en ferro, mineral necessari per a transportar l'oxigen a través de la sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per als bombons de poma i formatge:
  • 1 poma golden
  • 1 nou de mantega
  • 30 g de formatge de cabra
  • 200 g de mantega de cacau
  • flor d'alfàbrega
  • Per als bombons de botifarra:
  • 100 g de botifarra negra
  • 100 cl de brou de carn
  • 50 g de granet de pistatxo
  • 50 g de confitura de taronja
  • pell de taronja en pols (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer els bombons de poma, poseu en un bol la poma, pelada i tallada a trossos, i la mantega, tapeu-ho amb paper film i escalfeu-ho al microones durant 3 o 4 minuts.

Seguidament, destapeu-ho i tritureu-ho amb el túrmix. Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el formatge esmicolat, barregeu-ho bé, ompliu-ne uns motlles per fer bombons i poseu-ho al congelador.

Per fer els bombons de botifarra, poseu a la Thermomix la botifarra, pelada i tallada a trossos, i el brou i tritureu-ho bé. Després, ompliu uns altres motlles per fer bombons amb la barreja, poseu-hi a sobre una mica de confitura de taronja i granet de pistatxo i deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, poseu la mantega de cacau en un cassó i deixeu-la desfer a foc suau. Tot seguit, desemmotlleu els bombons de formatge i poma, suqueu-los a la mantega desfeta i deixeu-los refredar sobre paper film.

I ja per acabar, emplateu els bombons, alternant-ne un de cada i guarniu els de formatge amb una flor d'alfàbrega a sobre i els de botifarra amb la pell de taronja en pols.
Anar al contingut