Bombes de patata i espinacs amb tòfona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oscar Amador
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espinacs són un dels vegetals més rics en àcid fòlic, nutrient indispensable durant l'embaràsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 550 g de patates bullides amb pell
  • 10 g de tòfona negra ratllada fina
  • 80 g de formatge parmesà ratllat
  • sal i pebre
  • Per a la crema d'espinacs:
  • 200 g d'espinacs frescos mini
  • 50 ml de crema de llet
  • 1 cullerada de panses
  • 1 cullerada de pinyons torrats
  • 80 g de parmesà ratllat
  • 10 g de tòfona negra ratllada fina
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 50 g de mantega
  • sal i pebre
  • Per a l'arrebossat:
  • pa ratllat o “panko” japonès
  • farina blanca
  • 3 ous
  • 1 manat de cibulet
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates amb pell i senceres, poseu-les en un bol amb aigua freda, peleu-les i passeu-les pel passapurés. Seguidament, barregeu-les, en un bol, amb el parmesà ratllat, la tòfona ratllada, salpebreu-ho i reserveu-ho.

Per fer els espinacs: poseu la mantega al foc en un cassó, desfeu-la i afegiu-hi els espinacs nets, les panses i els pinyons. Quan estiguin cuits, afegiu-hi la crema de llet i la nou moscada i deixeu-ho reduir. Després, incorporeu-hi el parmesà rallat, la tòfona, rallada al moment, salpebreu-ho i deixeu-ho refredar.

A continuació, feu boles de patata, farciu-les amb els espinacs, arrebosseu-les amb farina blanca, ou batut i pa ratllat, o panko i fregiu-ho en un cassó amb força oli roent.

Mentrestant, en una paella amb oli ben calent fregiu el cibulet sencer.

I ja per acabar, poseules bombes en un plat acompanyades amb el cibulet fregit.
Anar al contingut