Bombes de patata i espinacs amb tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oscar Amador
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
- Informació nutricional -Obre
Els espinacs són un dels vegetals més rics en àcid fòlic, nutrient indispensable durant l'embaràsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 550 g de patates bullides amb pell
- 10 g de tòfona negra ratllada fina
- 80 g de formatge parmesà ratllat
- sal i pebre
- Per a la crema d'espinacs:
- 200 g d'espinacs frescos mini
- 50 ml de crema de llet
- 1 cullerada de panses
- 1 cullerada de pinyons torrats
- 80 g de parmesà ratllat
- 10 g de tòfona negra ratllada fina
- 1 culleradeta de nou moscada
- 50 g de mantega
- sal i pebre
- Per a l'arrebossat:
- pa ratllat o panko japonès
- farina blanca
- 3 ous
- 1 manat de cibulet
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates amb pell i senceres, poseu-les en un bol amb aigua freda, peleu-les i passeu-les pel passapurés. Seguidament, barregeu-les, en un bol, amb el parmesà ratllat, la tòfona ratllada, salpebreu-ho i reserveu-ho.
Per fer els espinacs: poseu la mantega al foc en un cassó, desfeu-la i afegiu-hi els espinacs nets, les panses i els pinyons. Quan estiguin cuits, afegiu-hi la crema de llet i la nou moscada i deixeu-ho reduir. Després, incorporeu-hi el parmesà rallat, la tòfona, rallada al moment, salpebreu-ho i deixeu-ho refredar.
A continuació, feu boles de patata, farciu-les amb els espinacs, arrebosseu-les amb farina blanca, ou batut i pa ratllat, o panko i fregiu-ho en un cassó amb força oli roent.
Mentrestant, en una paella amb oli ben calent fregiu el cibulet sencer.
I ja per acabar, poseules bombes en un plat acompanyades amb el cibulet fregit.
Per fer els espinacs: poseu la mantega al foc en un cassó, desfeu-la i afegiu-hi els espinacs nets, les panses i els pinyons. Quan estiguin cuits, afegiu-hi la crema de llet i la nou moscada i deixeu-ho reduir. Després, incorporeu-hi el parmesà rallat, la tòfona, rallada al moment, salpebreu-ho i deixeu-ho refredar.
A continuació, feu boles de patata, farciu-les amb els espinacs, arrebosseu-les amb farina blanca, ou batut i pa ratllat, o panko i fregiu-ho en un cassó amb força oli roent.
Mentrestant, en una paella amb oli ben calent fregiu el cibulet sencer.
I ja per acabar, poseules bombes en un plat acompanyades amb el cibulet fregit.