Bescuit glacé
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Estrada Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al pa de pessic:
- 4 ous
- 115 g sucre
- 115 g farina fluixa
- 100 g granet d'ametlla
- Pel motlle:
- una mica de mantega
- una mica de farina blanca
- Per a la crema de bescuit glacé:
- 4 rovells
- 100 g sucre
- 33 g aigua
- 1 beina de vainilla
- 700 g nata muntada sense sucre
- Opcional: cobertura de xocolata negra
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 190 graus.
Per fer el pa de pessic, en un bol, amb el batedor elèctric, munteu els ous amb el sucre. Quan doblin el seu volum, afegiu-hi la farina i barregeu-ho amb una llengua.
Seguidament, unteu amb mantega un motlle rodó metàl·lic, espolseu-hi farina, aboqueu-hi la massa fins a la meitat, poseu-hi una mica de granet d'ametlla per sobre i deixeu-ho coure al forn a 190 graus durant 15 minuts.
Per fer el xarop, barregeu el sucre i l'aigua en un cassó al foc i escalfeu-ho a foc mitjà fins que arribi a 112 graus.
Mentrestant, grateu la polpa de la beina de vainilla, poseu-la en un bol juntament amb els rovells d'ou i munteu-ho amb un batedor elèctric.
Quan el xarop arribi als 112 graus, aboqueu-lo de mica en mica a sobre dels rovells sense parar de muntar-los, amb el batedor elèctric, i seguiu muntant-ho fins que la crema sigui tèbia, entre 5 i 10 minuts.
A continuació, barregeu-ho amb la nata muntada amb l'ajut d'una llengua, poseu-ho dins una màniga pastissera i reserveu-ho.
Tot seguit, comproveu que el pa de pessic està cuit amb l'ajut d'un escuradents, retireu-lo del forn, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar. Quan estigui fred, obriu-lo per la meitat, talleu la tapa en 4 porcions triangulars, i reserveu-les.
Després, poseu la base de pa de pessic a sobre d'una safata, cobriu-la amb la crema de rovells fent una mitja esfera, poseu-hi al damunt els triangles de pa de pessic, espolseu-hi una mica de sucre llustre per sobre i congeleu el pastís.
Finalment, desfeu la cobertura en un cassó al foc, al bany maria, o al microones.
I ja per acabar, talleu-lo en porcions i serviu-lo amb una mica de xocolata calenta.
Per fer el pa de pessic, en un bol, amb el batedor elèctric, munteu els ous amb el sucre. Quan doblin el seu volum, afegiu-hi la farina i barregeu-ho amb una llengua.
Seguidament, unteu amb mantega un motlle rodó metàl·lic, espolseu-hi farina, aboqueu-hi la massa fins a la meitat, poseu-hi una mica de granet d'ametlla per sobre i deixeu-ho coure al forn a 190 graus durant 15 minuts.
Per fer el xarop, barregeu el sucre i l'aigua en un cassó al foc i escalfeu-ho a foc mitjà fins que arribi a 112 graus.
Mentrestant, grateu la polpa de la beina de vainilla, poseu-la en un bol juntament amb els rovells d'ou i munteu-ho amb un batedor elèctric.
Quan el xarop arribi als 112 graus, aboqueu-lo de mica en mica a sobre dels rovells sense parar de muntar-los, amb el batedor elèctric, i seguiu muntant-ho fins que la crema sigui tèbia, entre 5 i 10 minuts.
A continuació, barregeu-ho amb la nata muntada amb l'ajut d'una llengua, poseu-ho dins una màniga pastissera i reserveu-ho.
Tot seguit, comproveu que el pa de pessic està cuit amb l'ajut d'un escuradents, retireu-lo del forn, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar. Quan estigui fred, obriu-lo per la meitat, talleu la tapa en 4 porcions triangulars, i reserveu-les.
Després, poseu la base de pa de pessic a sobre d'una safata, cobriu-la amb la crema de rovells fent una mitja esfera, poseu-hi al damunt els triangles de pa de pessic, espolseu-hi una mica de sucre llustre per sobre i congeleu el pastís.
Finalment, desfeu la cobertura en un cassó al foc, al bany maria, o al microones.
I ja per acabar, talleu-lo en porcions i serviu-lo amb una mica de xocolata calenta.