Bescuit cremat de torrons de xixona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Uñó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró
INGREDIENTS
- 2 rovells d'ou
- 50 g de sucre
- 40 g d'aigua
- 350 g de nata
- 150 g de torrons de xixona triturat
- sucre cremat Per als rovells/ clares per cremar:
- 4 ous sencers
- 200 g de sucre
- 4 galetes Per guarnir el plat:
- xocolata
PREPARACIÓ
Per fer el bescuit, poseu els rovells d'ou en una batedora i bateu-los mentre hi aneu afegint l'almívar, que haureu fet amb aigua i sucre.
Després incorporeu el sucre cremat, la xixona triturada i el bescuit al bol amb la nata semimuntada. Barregeu-ho i passeu-ho a una màniga pastissera. Tot seguit, poseu una galeta al fons dels motllos petits i rodons, ompliu-los amb el bescuit i poseu-los al congelador durant dues hores.
Mentrestant, poseu 4 ous i sucre en un bol, remeneu-ho i poseu-ho al microones a potència màxima durant 4 minuts, però aneu-ho remenant a cada minut.
Després esteneu la gema sobre un taulell perquè es refredi.
Quan retireu el bescuit del congelador, incorporeu-hi una capa fina de gema i una mica de sucre, i cremeu-ho amb un bufador o amb un cremador.
I per acabar, decoreu el plat amb unes pinzellades de xocolata i incorporeu-hi el bescuit al damunt. Claveu-hi un tros de cobertura de xocolata tèbia amb xixona i afegiu-hi una mica de xixona en pols al voltant.
Després incorporeu el sucre cremat, la xixona triturada i el bescuit al bol amb la nata semimuntada. Barregeu-ho i passeu-ho a una màniga pastissera. Tot seguit, poseu una galeta al fons dels motllos petits i rodons, ompliu-los amb el bescuit i poseu-los al congelador durant dues hores.
Mentrestant, poseu 4 ous i sucre en un bol, remeneu-ho i poseu-ho al microones a potència màxima durant 4 minuts, però aneu-ho remenant a cada minut.
Després esteneu la gema sobre un taulell perquè es refredi.
Quan retireu el bescuit del congelador, incorporeu-hi una capa fina de gema i una mica de sucre, i cremeu-ho amb un bufador o amb un cremador.
I per acabar, decoreu el plat amb unes pinzellades de xocolata i incorporeu-hi el bescuit al damunt. Claveu-hi un tros de cobertura de xocolata tèbia amb xixona i afegiu-hi una mica de xixona en pols al voltant.