Barqueta de patata i bacallà esqueixat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Pérez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 patates ratte
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 220 g de morro de bacallà
  • 3 tomàquets de branca
  • 250 g d'idiazábal
  • 1 got de llet
  • sucre morè
  • 1 gra d'all
  • sal negra de Hawaii

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu les patates senceres durant uns 30 minuts a foc suau.
A continuació, poseu en un bol el bacallà tallat a trossos, salpebreu-lo, afegiu-hi un all aixafat, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho reposar a la nevera durant 2 o 3 hores.

Tot seguit, talleu els tomàquets, peleu-los, buideu-los, poseu-los en una safata amb una mica de sal, pebre i sucre morè i reserveu-los.

Per fer la mousse d'idiazábal, poseu a la Thermomix el formatge idiazábal tallat a trossos i la llet i tritureu-ho fins que quedi una mousse ben suau.

I ja per acabar, emplateu les patates confitades, tallades a rodanxes, poseu-hi els talls de tomàquet a sobre, cobriu-los amb el bacallà i poseu un parell de canals de mousse d'idiazábal al costat. Finalment, guarniu el plat amb una mica de sal negra de Hawaii.
Anar al contingut