Barqueta de patata i bacallà esqueixat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 patates ratte
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 220 g de morro de bacallà
- 3 tomàquets de branca
- 250 g d'idiazábal
- 1 got de llet
- sucre morè
- 1 gra d'all
- sal negra de Hawaii
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu les patates senceres durant uns 30 minuts a foc suau.
A continuació, poseu en un bol el bacallà tallat a trossos, salpebreu-lo, afegiu-hi un all aixafat, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho reposar a la nevera durant 2 o 3 hores.
Tot seguit, talleu els tomàquets, peleu-los, buideu-los, poseu-los en una safata amb una mica de sal, pebre i sucre morè i reserveu-los.
Per fer la mousse d'idiazábal, poseu a la Thermomix el formatge idiazábal tallat a trossos i la llet i tritureu-ho fins que quedi una mousse ben suau.
I ja per acabar, emplateu les patates confitades, tallades a rodanxes, poseu-hi els talls de tomàquet a sobre, cobriu-los amb el bacallà i poseu un parell de canals de mousse d'idiazábal al costat. Finalment, guarniu el plat amb una mica de sal negra de Hawaii.
A continuació, poseu en un bol el bacallà tallat a trossos, salpebreu-lo, afegiu-hi un all aixafat, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho reposar a la nevera durant 2 o 3 hores.
Tot seguit, talleu els tomàquets, peleu-los, buideu-los, poseu-los en una safata amb una mica de sal, pebre i sucre morè i reserveu-los.
Per fer la mousse d'idiazábal, poseu a la Thermomix el formatge idiazábal tallat a trossos i la llet i tritureu-ho fins que quedi una mousse ben suau.
I ja per acabar, emplateu les patates confitades, tallades a rodanxes, poseu-hi els talls de tomàquet a sobre, cobriu-los amb el bacallà i poseu un parell de canals de mousse d'idiazábal al costat. Finalment, guarniu el plat amb una mica de sal negra de Hawaii.