Bacallà salat amb salsa de pebrots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 4 peces de morro de bacallà de 140 g (dessalat)
- 1 pebrot vermell gros
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 2 escalunyes
- 2 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 tasseta de crema de llet
- 1 bitxo
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- 2 cullerades d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata el morro de bacallà amb una mica d'aigua i una fulla de llorer, tapeu-ho amb paper d'alumini i escalfeu-ho al forn durant 10 o 15 minuts a 180 graus.
Per fer la salsa, sofregiu en un cassó amb mantega i una mica d'oli, les escalunyes picades i el bitxo picat. Quan estigui daurat, afegiu-hi el vinagre.
Mentrestant, en un altre cassó amb una mica d'oli, sofregiu el pebrot tallat a daus petits. Quan estigui daurat, afegiu-hi la crema de llet.
A continuació, barregeu els pebrots i la crema de llet amb les escalunyes, el bitxo i el vinagre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, en una paella, fregiu el bacallà amb la gelatina que ha deixat anar al forn.
I ja per acabar, feu una base de salsa al plat i poseu-hi el bacallà a sobre.
Per fer la salsa, sofregiu en un cassó amb mantega i una mica d'oli, les escalunyes picades i el bitxo picat. Quan estigui daurat, afegiu-hi el vinagre.
Mentrestant, en un altre cassó amb una mica d'oli, sofregiu el pebrot tallat a daus petits. Quan estigui daurat, afegiu-hi la crema de llet.
A continuació, barregeu els pebrots i la crema de llet amb les escalunyes, el bitxo i el vinagre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, en una paella, fregiu el bacallà amb la gelatina que ha deixat anar al forn.
I ja per acabar, feu una base de salsa al plat i poseu-hi el bacallà a sobre.