Bacallà lligat amb ceba confitada, camagrocs i olives negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 morro de bacallà
- 1 llauna d'olives negres sense pinyol
- 1 ceba grossa
- 2 alls
- 1 pebrot verd
- 150 g de camagrocs frescos
- 1 got de vi blanc
- julivert
- farina
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les olives negres a rodanxes, poseu-les en una safata i deixeu-les assecar al forn durant 30 minuts a 140 graus.
Seguidament, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i el pebrot tallats a la juliana i els alls laminats a foc suau durant una hora. Després, afegiu-hi el vi blanc, els camagrocs, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una estona més.Tot seguit, en una paella amb oli abundant fregiu el bacallà ja enfarinat fins que quedi dauradet. Finalment, poseu el bacallà a la cassola del sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.I ja per acabar, emplateu el bacallà amb la ceba i els camagrocs i poseu-hi per sobre les olives picades i el julivert picat.
Seguidament, piqueu-les amb un ganivet i reserveu-les.A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i el pebrot tallats a la juliana i els alls laminats a foc suau durant una hora. Després, afegiu-hi el vi blanc, els camagrocs, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant una estona més.Tot seguit, en una paella amb oli abundant fregiu el bacallà ja enfarinat fins que quedi dauradet. Finalment, poseu el bacallà a la cassola del sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.I ja per acabar, emplateu el bacallà amb la ceba i els camagrocs i poseu-hi per sobre les olives picades i el julivert picat.