Bacallà laminat amb verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria José Morelló
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)
INGREDIENTS
- 4 trossos de bacallà
- 4 pebrots verds
- 4 cebes de Figueres
- 4 patates
- 1 pebrot vermell escalivat
- alls tendres
- oli d'oliva
- oli d'olives negres
- oli de julivert
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el bacallà, enfarinat i espolsat, en una plata de forn amb oli abundant i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts.
Quan ja estigui a punt, talleu-lo a làmines.
Mentrestant, confiteu el pebrot verd tallat ben petit, en una paella amb oli abundant i que no estigui calent. En una altra paella feu el mateix amb la ceba.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu les patates tallades a làmines i els alls tendres tallats ben petits.
Tot seguit, per fer la salsa, poseu el pebrot vermell escalivat, la sal, el pebre i l'oli a la Thermomix i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu un motlle en un plat, poseu-hi les làmines de patata a la base, la ceba i el pebrot barrejats a sobre i cobriu-ho amb les làmines de bacallà. Traieu el motlle, canvieu-ho de plat i poseu-hi, a sobre, la salsa de pebrot escalivat, l'oli d'olives negres i l'oli de julivert.
Quan ja estigui a punt, talleu-lo a làmines.
Mentrestant, confiteu el pebrot verd tallat ben petit, en una paella amb oli abundant i que no estigui calent. En una altra paella feu el mateix amb la ceba.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu les patates tallades a làmines i els alls tendres tallats ben petits.
Tot seguit, per fer la salsa, poseu el pebrot vermell escalivat, la sal, el pebre i l'oli a la Thermomix i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu un motlle en un plat, poseu-hi les làmines de patata a la base, la ceba i el pebrot barrejats a sobre i cobriu-ho amb les làmines de bacallà. Traieu el motlle, canvieu-ho de plat i poseu-hi, a sobre, la salsa de pebrot escalivat, l'oli d'olives negres i l'oli de julivert.