Bacallà en escabetx fi i mongetes del ganxet

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de morro de bacallà
  • farina
  • 600 g de mongetes del ganxet cuites
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba
  • 3 escalunyes
  • 1 porro
  • 4 grans d'all
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 copeta de vinagre de cava
  • 1 copeta de vi blanc
  • grans de pebre
  • sal
  • oli
  • llorer
  • romaní

PREPARACIÓ

Per fer l'escabetx, feu coure en un cassó amb oli la ceba tallada, el porro tallat, els alls, les escalunyes i la pastanga tallada durant 8 minuts.
Després incorporeu-hi el vi blanc, el vi ranci, el vinagre de cava, el pebre, el romaní i el llorer, i deixeu-ho coure una estona més. A continuació, traieu la pell al morro de bacallà, talleu-lo a trossos i enfarineu-los dues vegades. Després fregiu-los en una paella amb oli durant un minuts. Deixeu-ho a sobre d'un paper absorbent. I ja, per acabar, emplateu les mongetes i el bacallà, i cobriu-ho amb l'escabetx.
Anar al contingut