Bacallà en escabetx fi i mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de morro de bacallà
- farina
- 600 g de mongetes del ganxet cuites
- 1 pastanaga
- 1/2 ceba
- 3 escalunyes
- 1 porro
- 4 grans d'all
- 1 copeta de vi ranci
- 1 copeta de vinagre de cava
- 1 copeta de vi blanc
- grans de pebre
- sal
- oli
- llorer
- romaní
PREPARACIÓ
Per fer l'escabetx, feu coure en un cassó amb oli la ceba tallada, el porro tallat, els alls, les escalunyes i la pastanga tallada durant 8 minuts.
Després incorporeu-hi el vi blanc, el vi ranci, el vinagre de cava, el pebre, el romaní i el llorer, i deixeu-ho coure una estona més. A continuació, traieu la pell al morro de bacallà, talleu-lo a trossos i enfarineu-los dues vegades. Després fregiu-los en una paella amb oli durant un minuts. Deixeu-ho a sobre d'un paper absorbent. I ja, per acabar, emplateu les mongetes i el bacallà, i cobriu-ho amb l'escabetx.
Després incorporeu-hi el vi blanc, el vi ranci, el vinagre de cava, el pebre, el romaní i el llorer, i deixeu-ho coure una estona més. A continuació, traieu la pell al morro de bacallà, talleu-lo a trossos i enfarineu-los dues vegades. Després fregiu-los en una paella amb oli durant un minuts. Deixeu-ho a sobre d'un paper absorbent. I ja, per acabar, emplateu les mongetes i el bacallà, i cobriu-ho amb l'escabetx.