Bacallà en crema d'ou
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina de bacallà
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms selectes de bacallà al punt de sal La Sirena
- 2 dosis d'all trossejat congelat
- 1 bitxo
- 100 cc d'aigua
- 3 rovells d'ou
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 300 g rodanxes de patata congelades
- oli
- sal
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, descongeleu el bacallà a la nevera el dia abans en un recipient amb reixeta.
A continuació, poseu les patates congelades amb un punt de sal a una paella amb un dit d'oli i fregiu-les a foc mitjà durant uns 10 minuts o fins que es vegin cruixents.
Mentrestant, traieu la pell als lloms de bacallà, poseu-los en un cassó amb aigua bullint, compteu 10 segons, retireu-los del foc i escorreu-los.
Tot seguit, en una cassola amb l'oli fregiu les dosis d'all congelat i el bitxo. Quan agafin color, afegiu-hi el bacallà, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 4 minuts sacsejant la paella. Després, en un bol amb 100 cc d'aigua dissoleu els rovells d'ou, afegiu-los a la paella, poseu el foc al mínim i deixeu-ho coure tot junt durant un minut.
Finalment, piqueu el julivert amb un ganivet (important que sigui natural, per color i textura) i espolseu-lo per sobre la paella.
I ja per acabar, feu un llit amb les patates, al damunt poseu-hi el bacallà amb la seva crema i espolseu-ho tot amb pebre vermell.
A continuació, poseu les patates congelades amb un punt de sal a una paella amb un dit d'oli i fregiu-les a foc mitjà durant uns 10 minuts o fins que es vegin cruixents.
Mentrestant, traieu la pell als lloms de bacallà, poseu-los en un cassó amb aigua bullint, compteu 10 segons, retireu-los del foc i escorreu-los.
Tot seguit, en una cassola amb l'oli fregiu les dosis d'all congelat i el bitxo. Quan agafin color, afegiu-hi el bacallà, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 4 minuts sacsejant la paella. Després, en un bol amb 100 cc d'aigua dissoleu els rovells d'ou, afegiu-los a la paella, poseu el foc al mínim i deixeu-ho coure tot junt durant un minut.
Finalment, piqueu el julivert amb un ganivet (important que sigui natural, per color i textura) i espolseu-lo per sobre la paella.
I ja per acabar, feu un llit amb les patates, al damunt poseu-hi el bacallà amb la seva crema i espolseu-ho tot amb pebre vermell.