Bacallà de Divendres Sant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina de bacallà
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 talls de morro de bacallà dessalat La Sirena
- 2 cullerades de farina
- 250 g de ceba trossejada congelada
- 300 g de carxofa trossejada congelada
- pèsols extrafins congelats
- 1 bossa d'espàrrecs de marge congelats
- 1 dosi d'all trossejat congelat
- 1 dosi de julivert trossejat congelat
- 25 g d'ametlles torrades
- 2 ous
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, descongeleu el bacallà a la nevera el dia abans en un recipient amb reixeta. L'endemà, talleu cada peça en 3 trossos, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli. Quan estiguin dauradets, retireu-los del foc, reserveu-los i, a la mateixa paella, salteu les carxofes congelades durant 8 minuts i rectifiqueu-les de sal. Després, reserveu també les carxofes i, a la mateixa paella, sofregiu la ceba congelada.
Mentrestant, poseu els ous sencers coberts d'aigua freda en un cassó i deixeu-los coure durant 8 minuts. Passat aquest temps, refredeu-los en un bol amb aigua i gel.
Per fer la picada, poseu en un got batedor l'all i el julivert, directament congelat, i les ametlles i tritureu-ho amb la batedora.
A continuació, quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi els espàrrecs i els pèsols congelats, les carxofes i la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi els talls de bacallà i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi un parell d'espàrrecs al damunt i afegiu-hi la resta d'ingredients amb el seu suc pel voltant.
Mentrestant, poseu els ous sencers coberts d'aigua freda en un cassó i deixeu-los coure durant 8 minuts. Passat aquest temps, refredeu-los en un bol amb aigua i gel.
Per fer la picada, poseu en un got batedor l'all i el julivert, directament congelat, i les ametlles i tritureu-ho amb la batedora.
A continuació, quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi els espàrrecs i els pèsols congelats, les carxofes i la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi els talls de bacallà i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi un parell d'espàrrecs al damunt i afegiu-hi la resta d'ingredients amb el seu suc pel voltant.