Bacallà cuit amb sal i puré de poma verda

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xesco Mas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta preparació és ideal per a persones que pateixen males digestions i volen gaudir d'un plat deliciósAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 g de morro de bacallà (dessalat)
  • 3 pomes verdes
  • 5 g de cibulet
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 1 kg de sal
  • 20 g d'herbes aromàtiques (farigola, romaní...)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una cassola sal i les herbes aromàtiques, mulleu-ho amb una mica d'aigua i poseu-ho al foc fins que la sal quedi seca, uns dos minuts.

A continuació, disposeu el bacallà sobre la sal, per la banda de la pell, amb una mica d'oli, tapeu la cassola, coeu-lo durant uns set minuts a foc mitjà i reserveu-lo.

Per fer el puré de poma, peleu les pomes i reserveu-ne un tros d'una. La resta talleu-les a talls ben fins, poseu-les en un recipient, tapeu-lo i poseu-lo a coure durant deu minuts a màxima potència al microones. Després, escorreu l'aigua de la cocció de la poma i tritureu-la amb un braç elèctric fins que quedi un puré ben fi.

Tot seguit, talleu a dauets molt petits la poma verda que havíeu reservat, barregeu-la amb el cibulet picat i oli d'oliva i reserveu-la.

I ja per acabar, disposeu una cullerada de puré en un plat fondo, el peix a sobre i, per acabar, pel voltant, els dauets de poma amb cibulet.
Anar al contingut