Bacallà cuit amb sal i puré de poma verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xesco Mas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació és ideal per a persones que pateixen males digestions i volen gaudir d'un plat deliciósAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de morro de bacallà (dessalat)
- 3 pomes verdes
- 5 g de cibulet
- 50 g d'oli d'oliva
- 1 kg de sal
- 20 g d'herbes aromàtiques (farigola, romaní...)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una cassola sal i les herbes aromàtiques, mulleu-ho amb una mica d'aigua i poseu-ho al foc fins que la sal quedi seca, uns dos minuts.
A continuació, disposeu el bacallà sobre la sal, per la banda de la pell, amb una mica d'oli, tapeu la cassola, coeu-lo durant uns set minuts a foc mitjà i reserveu-lo.
Per fer el puré de poma, peleu les pomes i reserveu-ne un tros d'una. La resta talleu-les a talls ben fins, poseu-les en un recipient, tapeu-lo i poseu-lo a coure durant deu minuts a màxima potència al microones. Després, escorreu l'aigua de la cocció de la poma i tritureu-la amb un braç elèctric fins que quedi un puré ben fi.
Tot seguit, talleu a dauets molt petits la poma verda que havíeu reservat, barregeu-la amb el cibulet picat i oli d'oliva i reserveu-la.
I ja per acabar, disposeu una cullerada de puré en un plat fondo, el peix a sobre i, per acabar, pel voltant, els dauets de poma amb cibulet.
A continuació, disposeu el bacallà sobre la sal, per la banda de la pell, amb una mica d'oli, tapeu la cassola, coeu-lo durant uns set minuts a foc mitjà i reserveu-lo.
Per fer el puré de poma, peleu les pomes i reserveu-ne un tros d'una. La resta talleu-les a talls ben fins, poseu-les en un recipient, tapeu-lo i poseu-lo a coure durant deu minuts a màxima potència al microones. Després, escorreu l'aigua de la cocció de la poma i tritureu-la amb un braç elèctric fins que quedi un puré ben fi.
Tot seguit, talleu a dauets molt petits la poma verda que havíeu reservat, barregeu-la amb el cibulet picat i oli d'oliva i reserveu-la.
I ja per acabar, disposeu una cullerada de puré en un plat fondo, el peix a sobre i, per acabar, pel voltant, els dauets de poma amb cibulet.