Bacallà confitat

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni González
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Ca la Manyana, Sant Julià de Vilatorta

INGREDIENTS

  • 4 trossos de morro de bacallà
  • 200 g de tomàquet
  • oli d'oliva verge
  • llorer
  • all
  • bitxo
  • 300 g de patates
  • alfàbrega
  • safrà
  • 1 copa de vi blanc
  • fumet de peix
  • escalunyes
  • farina
  • sal
  • sucre

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu el bacallà en un cassó amb oli, all, bitxo i farigola.
A continuació, confiteu les patates pelades i tallades en rodanxes en una paella amb oli, bitxo i all. Tot seguit, amaniu el tomàquet pelat i sense llavors, amb una mica de sal, sucre, pebre i oli. Deixeu-ho coure al forn a 120 graus durant 20 o 25 minuts. Per fer la salsa de safrà, poseu l'escalunya picada, l'all, el bitxo, la farigola i el llorer en un cassó amb oli i deixeu-ho coure. Mentrestant, afegiu el vi blanc al fumet i incorporeu-ho al cassó on teniu la salsa de safrà. Bateu-ho i lligueu-ho amb una mica de farina. Coleu la salsa i afegiu-hi el safrà. I ja per acabar, emplateu les patates. Poseu el bacallà a sobre i decoreu-ho amb el tomàquet confitat picat i una mica d'oli d'alfàbrega. Salseu-ho amb la salsa de safrà.
Anar al contingut