Bacallà confitat amb salsa de poma reineta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rafa de Valicourt
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya
INGREDIENTS
- 4 talls de morro de bacallà
- 1 l d'oli d'oliva
- 200 g de cansalada virada
- farigola, romaní, llorer, alls, pebre
- 2 pomes reinetes
- 1 culleradeta de curri
- 3 culleradetes de mel de la Cerdanya
- vinagre de xerès
- suc de tòfona
PREPARACIÓ
En primer lloc, poseu la farigola, el romaní i el llorer en un cassó amb oli.
Apugeu la temperatura fins que arrenqui el bull. Després afegiu-hi el bacallà, tapeu el cassó i deixeu-ho coure lentament. Mentrestant, poseu mel i una mica de curri en una paella. Quan caramel·litzi, afegiu-hi unes gotes de vinagre de xerès aromàtic. Després afegiu-hi el suc de poma que haureu aconseguit prèviament triturant les pomes i deixeu-ho reduir. Aleshores saleu la cansalada i salteu-la en una paella. Després afegiu-hi el suc de tòfona. Quan la cansalada estigui daurada afegiu-hi una mica més de suc de tòfona. Després retireu-la de la paella i poseu-la en un plat. Per fer la salsa de tòfona, poseu mantega a la mateixa paella i deixeu-ho reduir. Mentrestant afegiu més vinagre a la salsa de mel amb curri i pomes, i ja estarà preparada. Quan el bacallà estigui confitat, ja podeu muntar el plat. Primer afegiu la cansalada, després el bacallà confitat, i poseu-hi herbes al damunt. Seguidament afegiu-hi la salsa de tòfona i la salsa de mel amb curri i pomes.
Apugeu la temperatura fins que arrenqui el bull. Després afegiu-hi el bacallà, tapeu el cassó i deixeu-ho coure lentament. Mentrestant, poseu mel i una mica de curri en una paella. Quan caramel·litzi, afegiu-hi unes gotes de vinagre de xerès aromàtic. Després afegiu-hi el suc de poma que haureu aconseguit prèviament triturant les pomes i deixeu-ho reduir. Aleshores saleu la cansalada i salteu-la en una paella. Després afegiu-hi el suc de tòfona. Quan la cansalada estigui daurada afegiu-hi una mica més de suc de tòfona. Després retireu-la de la paella i poseu-la en un plat. Per fer la salsa de tòfona, poseu mantega a la mateixa paella i deixeu-ho reduir. Mentrestant afegiu més vinagre a la salsa de mel amb curri i pomes, i ja estarà preparada. Quan el bacallà estigui confitat, ja podeu muntar el plat. Primer afegiu la cansalada, després el bacallà confitat, i poseu-hi herbes al damunt. Seguidament afegiu-hi la salsa de tòfona i la salsa de mel amb curri i pomes.