Bacallà confitat amb salsa de poma reineta

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rafa de Valicourt
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre del Remei, Bolvir de Cerdanya

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà
  • 1 l d'oli d'oliva
  • 200 g de cansalada virada
  • farigola, romaní, llorer, alls, pebre
  • 2 pomes reinetes
  • 1 culleradeta de curri
  • 3 culleradetes de mel de la Cerdanya
  • vinagre de xerès
  • suc de tòfona

PREPARACIÓ

En primer lloc, poseu la farigola, el romaní i el llorer en un cassó amb oli.
Apugeu la temperatura fins que arrenqui el bull. Després afegiu-hi el bacallà, tapeu el cassó i deixeu-ho coure lentament. Mentrestant, poseu mel i una mica de curri en una paella. Quan caramel·litzi, afegiu-hi unes gotes de vinagre de xerès aromàtic. Després afegiu-hi el suc de poma que haureu aconseguit prèviament triturant les pomes i deixeu-ho reduir. Aleshores saleu la cansalada i salteu-la en una paella. Després afegiu-hi el suc de tòfona. Quan la cansalada estigui daurada afegiu-hi una mica més de suc de tòfona. Després retireu-la de la paella i poseu-la en un plat. Per fer la salsa de tòfona, poseu mantega a la mateixa paella i deixeu-ho reduir. Mentrestant afegiu més vinagre a la salsa de mel amb curri i pomes, i ja estarà preparada. Quan el bacallà estigui confitat, ja podeu muntar el plat. Primer afegiu la cansalada, després el bacallà confitat, i poseu-hi herbes al damunt. Seguidament afegiu-hi la salsa de tòfona i la salsa de mel amb curri i pomes.
Anar al contingut