Bacallà confitat amb llenties amb gingebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marta Vidal
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Provença, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El gingebre és tubercle molt utilitzat en la medicina Xinesa, tant com a condiment com per les seves propietats terapèutiques: és estimulant i s'utilitza per a combatre els dolors d'estómac.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 morros de bacallà de 200 g
- 250 g de llenties pardines
- 1 ceba
- 40 g de gingebre
- 150 g de carbassa
- 80 g de salsa de tomàquet
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb aigua i sal bulliu les llenties durant uns 15 minuts.
Seguidament, coleu-les i reserveu-les.A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la carbassa tot ben picadet. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el gingebre picat i deixeu-ho sofregir uns minuts més. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, afegiu-hi les llenties i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.Tot seguit, en un cassó amb oli abundant confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a foc suau.I ja per acabar, emplateu les llenties i poseu-hi el bacallà a sobre.
Seguidament, coleu-les i reserveu-les.A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la carbassa tot ben picadet. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el gingebre picat i deixeu-ho sofregir uns minuts més. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, afegiu-hi les llenties i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.Tot seguit, en un cassó amb oli abundant confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a foc suau.I ja per acabar, emplateu les llenties i poseu-hi el bacallà a sobre.