Bacallà amb suquet lleuger i navalles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Barba
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de 150 g de morro de bacallà
  • 100 g de tripa de bacallà
  • 100 g d'espines i pells de bacallà
  • 8 peces de navalles petites
  • 300 g de ceba
  • 300 g de tomàquet
  • 2 grans d'all
  • 40 g de farina d'ametlla marcona
  • 3/4 de l de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • porradell
  • aigua
  • 200 cl d'oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la tripa de bacallà durant uns segons. Seguidament, refredeu-la en un cassó amb aigua i reserveu-la.

Per fer el suquet, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi la pell i les espines del bacallà, una ceba pelada i tallada a trossos i una fulla de llorer, i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Després, coleu-ho, tritureu-ho a la Thermomix juntament amb la farina d'ametlla i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent afegiu-hi una mica de vi blanc i deixeu-ho reduir. Seguidament, poseu-hi l'all picat, el tomàquet triturat, la resta de vi blanc, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 3 minuts més.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà pel costat de la pell durant 3 o 4 minuts.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les navalles durant un minut.

I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi el bacallà i les navalles a sobre, aboqueu-hi el suquet pel voltant i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Anar al contingut