Bacallà amb puré de cigrons i salsa dolça de festucs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Cogul
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler del roser
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà dessalat
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre negre Per al puré:
- 1/4 de kg de cigrons
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba
- 1/4 de l de vi blanc
- oli d'oliva verge Per a la salsa:
- 150 g de festucs
- 100 g de sucre
- 80 g d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu la ceba tallada en juliana en una paella amb oli.
Per fer el xarop, poseu aigua i sucre en un cassó i deixeu que arrenqui el bull. No ho remeneu. Quan la ceba estigui confitada, incorporeu-hi els cigrons cuits, el llorer, el vi blanc, la sal i el pebre. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. A continuació, poseu el xarop al 'termomix', afegiu-hi els festucs i tritureu-ho durant 3 o 4 minuts a 70 graus. Tot seguit, poseu el bacallà en una safata per al forn i poseu-hi una mica d'oli per sobre. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 6 o 7 minuts. Mentrestant, retireu el llorer i tritureu els cigrons i la ceba. I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i regueu-ho amb la salsa de festucs. Podeu decorar el plat amb uns festucs crus.
Per fer el xarop, poseu aigua i sucre en un cassó i deixeu que arrenqui el bull. No ho remeneu. Quan la ceba estigui confitada, incorporeu-hi els cigrons cuits, el llorer, el vi blanc, la sal i el pebre. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. A continuació, poseu el xarop al 'termomix', afegiu-hi els festucs i tritureu-ho durant 3 o 4 minuts a 70 graus. Tot seguit, poseu el bacallà en una safata per al forn i poseu-hi una mica d'oli per sobre. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 6 o 7 minuts. Mentrestant, retireu el llorer i tritureu els cigrons i la ceba. I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, col·loqueu-hi a sobre el bacallà i regueu-ho amb la salsa de festucs. Podeu decorar el plat amb uns festucs crus.