Bacallà amb pop i fonoll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roc Suñé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 800 g de morro de bacallà
- 300 g de pop cuit
- 200 g de ceps frescos
- 1 l de brou de pollastre fet amb una carcassa i una bresa de fonoll, ceba i porro
- fonoll fresc
- oli d'oliva
- sal Maldon
- porradell
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu en una olla el brou de pollastre.
Quan estigui bullint, apagueu el foc, poseu-hi un manat de fonoll fresc, tapeu l'olla i deixeu-ho infusionar. Després, coleu el brou i reserveu el consomé.
A continuació, poseu el morro de bacallà en una safata de forn amb un bon raig d'oli i deixeu-lo coure al forn durant 10 minuts a 70 graus.
Tot seguit, talleu els ceps a làmines i amaniu-los amb una mica d'oli, sal Maldon i porradell picat.
I ja per acabar, emplateu el pop tallat a làmines a la base del plat, poseu-hi a sobre el morro de bacallà, guarniu el plat amb els ceps amanits i afegiu-hi al voltant el consomé ben calent.
Quan estigui bullint, apagueu el foc, poseu-hi un manat de fonoll fresc, tapeu l'olla i deixeu-ho infusionar. Després, coleu el brou i reserveu el consomé.
A continuació, poseu el morro de bacallà en una safata de forn amb un bon raig d'oli i deixeu-lo coure al forn durant 10 minuts a 70 graus.
Tot seguit, talleu els ceps a làmines i amaniu-los amb una mica d'oli, sal Maldon i porradell picat.
I ja per acabar, emplateu el pop tallat a làmines a la base del plat, poseu-hi a sobre el morro de bacallà, guarniu el plat amb els ceps amanits i afegiu-hi al voltant el consomé ben calent.