Bacallà amb pop i fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roc Suñé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 800 g de morro de bacallà
  • 300 g de pop cuit
  • 200 g de ceps frescos
  • 1 l de brou de pollastre fet amb una carcassa i una bresa de fonoll, ceba i porro
  • fonoll fresc
  • oli d'oliva
  • sal Maldon
  • porradell

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu en una olla el brou de pollastre.
Quan estigui bullint, apagueu el foc, poseu-hi un manat de fonoll fresc, tapeu l'olla i deixeu-ho infusionar. Després, coleu el brou i reserveu el consomé.

A continuació, poseu el morro de bacallà en una safata de forn amb un bon raig d'oli i deixeu-lo coure al forn durant 10 minuts a 70 graus.

Tot seguit, talleu els ceps a làmines i amaniu-los amb una mica d'oli, sal Maldon i porradell picat.

I ja per acabar, emplateu el pop tallat a làmines a la base del plat, poseu-hi a sobre el morro de bacallà, guarniu el plat amb els ceps amanits i afegiu-hi al voltant el consomé ben calent.
Anar al contingut