Bacallà amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tuset, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és ric en proteïnes, àcids grassos insaturats omega-3, aquests greix combat els efectes perjudicials del "colesterol dolent" beneficiant al sistema circulatori i la salut en general.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 600 g de morro de bacallà tallat a daus grossos
- 600 g de patates
- 1 ceba mitjana
- 1 bitxo
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 cullerada de farina
- 1 raig de vi blanc sec
- 2 grans d'all
- aigua
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli fregiu el morro de bacallà ja enfarinat.
Quan estigui ben ros, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all i la ceba picats. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el bitxo, les patates pelades i tallades a daus, i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, poseu-hi el pebre vermell, la sal, el vi blanc, l'aigua, un all picat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el morro de bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més.I ja per acabar, emplateu el bacallà amb les patates.
Quan estigui ben ros, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all i la ceba picats. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el bitxo, les patates pelades i tallades a daus, i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, poseu-hi el pebre vermell, la sal, el vi blanc, l'aigua, un all picat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el morro de bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més.I ja per acabar, emplateu el bacallà amb les patates.